Home > Verslagen > Marathon masters

Marathon masters

Woensdagavond 11 maart werd de laatste marathon van de masters competitie 2014-2015 verreden op de Jaap Edenbaan. Onder goede weersomstandigheden moesten de heren van de M4, M3 en M2 aantreden.

De mannen van de M4 mochten de spits afbijten. In de laatste wedstrijd van het seizoen is de opkomst altijd groot, net als de motivatie om te winnen. Namens Hard Gaat Ie reed Frans Faber mee in deze klasse. Frans had het lastig deze avond. Daar waar men normaal rondjes van 40 seconden rijdt ging het vanaf het begin direct hard, wat inhield dat de eerste tien ronden allemaal onder de 40 seconden gingen. Hierdoor brak het peloton en werden uiteindelijk slechts 18 rijders geklasseerd. Zo’n twintig rijders moesten de strijd voortijdig staken omdat ze werden gedubbeld. Helaas zat Frans ook in deze groep.

Vervolgens was het de beurt aan de M2, ook hier ging het direct hard. Waar men normaal rondjes rond de 37 seconden rijdt waren de eerste drie rondjes in de 34 sec. Er werd door diverse combinaties geprobeerd weg te rijden uit het peloton. Marco Roos kwam nog het verst. Hij wist in zijn eentje zelfs een halve baan voorsprong te pakken, maar werd uiteindelijk ook weer teruggehaald door het peloton. En zo kwam het aan op een massasprint. De laatste bochten met drie of vier rijen breed boven de 40 per uur en sprinten over de volle breedte. Was nogal chaotisch. Werner Rem pakte een fraaie 18e plaats, Rene van de Wateren eindigde op plek 24 en Marco Roos, eindigde op plek 32.

Tenslotte de M3. Ook daar ging het hard. Ondanks de hoge snelheid van het peloton wisten toch twee mannen te ontsnappen. Uiteindelijk haalde een van de vluchters het peloton in met nog zo’n tien rondjes te gaan. Het peloton kreeg hierdoor de bel bij het rondebord op 3 en de vluchter mocht daarna nog twee ererondjes rijden. In de pelotonsprint was er een 10e plek voor Peter Luiten, een 13e voor Ron Fontijn. Rene Koning werd 24e, en Paul Latta 40e.

Marathon masters