Home > Geen categorie > Marathon Baancompetitie

Marathon Baancompetitie

De komende weken valt de beslissing in de marathoncompetitie van de Jaap Edenbaan. Iedere woensdagavond wordt daar gestreden in verschillende categorieën door rijders van zo’n 15 verschillende verenigingen. De competitie bestaat uit 9 wedstrijden. In diverse categorieën doen in totaal 14 rijders van Hard Gaat Ie mee aan deze competitie. Naast een individueel klassement wordt er ook een clubklassement opgemaakt. In het verleden heeft Hard Gaat Ie dat clubklassement een aantal keren weten te winnen, dat zit er dit jaar niet in. Want met nog een paar wedstrijden te gaan staat Hard Gaat Ie momenteel op een zevende plaats.

Als we kijken naar de individuele klassementen valt het op dat met name de dames het goed doen. In de damescategorie staat momenteel Sybille Mulder op een fraaie eerste plaats met maar liefst drie overwinningen. Met nog twee wedstrijden te gaan kan haar een podiumplaats in het eindklassement eigenlijk niet meer ontgaan. Op een mooie elfde plaats komen we Sabine van Opzeeland tegen met nog kansen om een paar plaatsen te stijgen in de laatste wedstrijden. Anky Faber rijdt dit jaar succesvol mee bij de heren Masters 4. Met nog een wedstrijd te gaan staat Anky op een vijfde plaats met zeker nog kansen om op het podium te geraken.

Bij de heren doen Hayo van der Werf en Werner Rem in de sterke Master 2 competitie goede zaken met respectievelijk een 14e en 16e plaats. Hayo heeft zich afgelopen jaar weer prima terug geknokt en rijdt stabiel mee, terwijl Werner Rem ieder jaar beter gaat rijden. Een top tien klassering zal het net niet worden, maar ook Werner zit altijd goed van voren in deze competitie.

Bij de Masters 3 rijden de meeste Hard Gaat Ie rijders. Rene van der Wateren en Peter Luiten staan momenteel op de 25e en 26e plaats net voor René Koning op positie 31. Gelukkig is Ron Fontijn na een blessure weer op de weg terug. Maar hij heeft nog niet in de punten weten te rijden.

Tot slot hebben we dan nog Simon Rem die bij de C2 beloften ook zijn eerste punten heeft gescoord en in deze sterke competitie momenteel op de 27e plaats staat.

De laatste wedstrijden worden verreden op: 22 februari, 1 maart en 8 maart.

Foto’s André Witkamp