Algemene informatie

Langebaanschaatsen omvat het individueel rijden van een wedstrijd over één of meerdere afstanden binnen een zo snel mogelijke tijd. Om een wedstrijd te mogen rijden heb je een wedstrijdlicentie nodig die je kunt aanvragen bij de KNSB, https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Licenties en categorie-indeling

Een licentie is een voorwaarde om deel te mogen nemen aan wedstrijden. De licentie dient door de rijder zelf te worden aangevraagd bij de KNSB en is geldig voor alle disciplines van de KNSB (via de website). De kosten van licenties zijn per categorie verschillend. Als peildatum geldt de leeftijd, die vóór 1 juli is bereikt.
Tarieven van licenties (prijs vanaf 1 juli 2021)
t/m. 12 jaar              € 11,25
13 t/m 18 jaar          € 25,30
ouder dan 18 jaar    € 42,15

Abonnementsprijzen Jaap Eden IJsbaan

Trainingsuur 1e abonnement – 2e/3e abonnement
Senioren       € 280,00   –   € 150,00
Junioren       € 230,00   –   € 130,00
Pupillen        € 210,00   –   € 120,00

Shorttrack     € 175,00

De aangegeven prijzen zijn exclusief toegangspas van € 6,00 welke meerdere jaren bruikbaar is. Na 1 november wordt een bedrag van € 10,00 in rekening gebracht bij mutaties in het abonnement.

HGI uren op de Jaap Eden IJsbaan

Wedstrijd trainingen:
M01 dinsdag 16:50 – 17:55 uur
M02 dinsdag 18:15 – 19:20 uur
M04 vrijdag 18:10 – 19:15 uur
M05 vrijdag 19:35 – 20:40 uur

Shorttrack: hal
M40 donderdag 19:00 – 20:00 uur
M41 donderdag 20:10 – 21:10 uur

Inschrijven wedstrijden

Op de Jaap Edenbaan wordt gebruik gemaakt van het landelijke inschrijfsysteem van de KNSB, https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden. De inschrijving voor een langebaanwedstrijd gaat ongeveer 10 dagen voor de wedstrijd open en blijft vervolgens 7 dagen open. Om in te kunnen schrijven heb je het relatienummer van je wedstrijdlicentie en een geldig e-mailadres nodig. Voor sommige wedstrijden gelden beperkingen wie er mee mogen doen. Meestal is er een beperking aan de leeftijdscategorieën, soms moet er ook aan een bepaalde limiettijd worden voldaan of is het een wedstrijd waarvoor je uitgenodigd wordt.

Afmelden

Na het inschrijven voor een wedstrijd krijg je een inschrijfbevestiging via de e-mail. Als je je later wilt afmelden voor deze wedstrijd, dan moet je dat doen via de link in deze bevestigingsmail. Als de inschrijving voor de wedstrijd is gesloten, moet je een mailtje sturen naar afmeldenedenbaan@gmail.com of naar het e-mailadres geplaatst bij de aankondiging van de wedstrijd.

Uitslagen

Inschrijven voor een wedstrijd doe je zelf op de site https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden van de KNSB. Hier vind je later ook de uitslagen terug vermeld achter de betreffende wedstrijd. De uitslag van een langebaanwedstrijd wordt, nadat deze door de scheidsrechter is goedgekeurd, ingevoerd in het Vantage-systeem van de KNSB. In de database worden alle officiële tijden van alle licentiehouders bijgehouden. De snelste tijden van een rijder zijn terug te vinden in de landelijke ranglijsten per categorie http://ranglijsten.knsb.nl/ Verder is er nog een website met wedstrijduitslagen, namelijk OSTA (Online SchaatsTijden Applicatie – http://www.osta.nl.). Deze site geeft naast een overzicht van je gereden tijden ook de mogelijkheid om de tussentijden van een race te bekijken. De website waarop je de schaatstijden van alle schaatsers ter wereld kunt terug vinden is http://speedskatingresults.com/ Onder het kopje ‘skaters’ kun je de naam van de schaatser invoeren en de resultaten bekijken.