Home > Geen categorie > Landijsbaan nog niet open!

Landijsbaan nog niet open!

Wij willen als vereniging niets liever dan onze landijsbaan openen!!

In november hebben we de baan nog even netjes gemaakt, De schapen zijn van het land gehaald en de baan is onder water gezet. Dan is het wachten op de Russische Beer! En die komt…. Maar voorafgegaan door een berg sneeuw. En die sneeuw is nu onze grootste spelbreker. Deze voorkomt dat er een mooie ijsvloer ligt. Bijgaande foto’s van maandag 18.00 uur laten dat zien. De hele baan ligt onder een dik pak sneeuw. De kou kan nu het ijs niet in de warmte kan de grond niet uit.

De sneeuwlaag moet nu eerst van het ijs verwijderd worden, maar dat is nog te dun om mens en machine te dragen. We hebben dus nog een aantal dagen nodig om hier een mooie veilige ijsvloer van te maken. We gaan met man en macht aan de slag, maar eerst zal er nog een paar nachtvorstjes overheen moeten.

Het ijs in de overige watergebieden van Landsmeer is helaas ook van deze slechte kwaliteit. Het is 6 cm dik, maar ook erg breekbaar. Het heeft geen draagsterkte. Zonder waarschuwing ga je hier meteen doorheen. Wees gewaarschuwd!!

Via deze website houden we jullie op de hoogte.