Home > Schaatsnieuws > Kuipers: “Bloemetje voor de scheidsrechter”

Kuipers: “Bloemetje voor de scheidsrechter”

Kuipers: “Bloemetje voor de scheidsrechter”

7 november 2010

Simon Kuipers won zondag tijdens de NK Afstanden op overtuigende wijze de 1500 meter. Na afloop ging het echter vooral over het moment waarop de TVM-rijder in Thialf met zijn schaats over de middenlijn leek te komen. Hij ontsnapte echter aan diskwalificatie.

“Ik heb het niet gemerkt. Ik moet Jan Augustinus (scheidsrechter, red.) maar een bloemetje sturen”, zegt Kuipers over het omstreden moment tegen SchaatsUpdate.nl. “Ik was meer dan een seconde sneller dan de rest, dus die vermeende overtreding heeft geen invloed gehad op mijn overwinning. Ik heb er totaal geen voordeel uit kunnen halen. Het is wel jammer dat na zo’n goede prestatie iedereen praat of ik een milimeter over het lijntje ben geweest.”

De Haarlemmer heeft het liever over het feit dat hij profijt haalt uit zijn overstap van Control naar TVM. “Het is mooi dat ik met de aanpak van Gerard Kemkers direct presteer. Op het ijs voelt het nu vanaf de start al goed. Zo uitstekend in vorm ben ik sinds drie seizoenen niet geweest – en ik kan nog harder”, stelt Kuipers. “Gisteren op de kilometer zaten bijvoorbeeld nog wat foutjes. Als alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen, kan het een leuk seizoen worden.”

Gerelateerd

Wedstrijden

Schaatsploegen

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws