Home > Schaatsnieuws > Kramer: “Weet weer dat ik een goede tien kan rijden”

Kramer: “Weet weer dat ik een goede tien kan rijden”

Kramer: “Weet weer dat ik een goede tien kan rijden”

Sven Kramer toonde zich een tevreden man na zijn tien kilometer in Thialf. Hij eindigde uiteindelijk als derde op de afstand, maar dat deerde hem niet zo veel. Het gevoel was belangrijker en dat gevoel was dik in orde.

“Het ging vandaag beter dan op vrijdag”, aldus Kramer. “Ik schaatste al wat meer zoals op de trainingen. Technisch beter, vrijdag was het nog wat te onrustig. Het ging nu een stuk makkelijker. De bochten liepen beter, ik kon makkelijker met de tegenstander spelen… Ik heb een goed gevoel over deze rit.”

“Ik ben niet echt heel diep gegaan”, vervolgende de TVM-rijder. “Het had misschien wel wat harder gekund. Maar vooral de laatste vijf ronden waren goed, die waren technisch wel het beste van het hele weekend. Ik weet nu dat ik weer makkelijk een tien kilometer kan rijden en het stemt me tevreden dat het ook gewoon een goede tijd is. Ik reed niet om een supertijd neer te zetten waar de rest zich op moest gaan stukbijten. Dat is niet ‘des Svens’ en wat mij betreft gaan we dat ook niet meer zo vaak doen.”

“Het winnen komt wel weer, misschien wel sneller dan ik in eerste instantie dacht.”

Gerelateerd

Wedstrijden

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws