Home > Geen categorie > Filippa van Dijk en Betty Dolan Kampioen van Amsterdam

Filippa van Dijk en Betty Dolan Kampioen van Amsterdam

Zaterdag 18 maart werd het Kampioenschap van Amsterdam verreden. De pupillen reden in de ochtend van 7 tot 9 uur en de junioren in de avond van 18 tot 20 uur.

Voor het Kampioenschap van Amsterdam worden de snelste 10 rijders per categorie uitgenodigd. Heel veel Hard Gaat Ie rijders kregen een uitnodiging. Helaas kon niet iedereen deelnemen door blessures of ziekte of andere verplichtingen maar een groot aantal was aanwezig en streed om de prijzen.

Bij de pupillen B gingen Koenraad Korlaar, Sylke Nolen, Marijn Schepers en Toots van Olst van start voor een 500m en een 300m. Er werd goed gereden en Sylke reed zelfs een pr op de 300m. Koenraad eindigde in het klassement op een mooie 3e plaats bij de jongens. Sylke op de 2e plek bij de meisjes, Marijn werd 4e en Toots 5e.

Ook bij de pupillen C deden verschillende HGI’ers mee. Zij reden een 100m en 2 x een 300m. Filippa van Dijk won het eindklassement bij de meisjes met een pr op de 300m, Maxime Constandse eindigde bij de jongens op een 3e plek en Stijn Verbeek werd 4e met een pr op zowel de 100m als de 300m.

De pupillen DEF reden ook een 100m en 2 x een 300m en met een goed resultaat. Bij de meisjes eindigde Betty Dolan op de 1e plek met een pr op de 300m, direct gevolgd door Tess van Capelle. Bij de jongens werd Kees Joon 3e, Dook van Olst 5e en Pieke van Olst 10e.

De junioren C en B reden in de avond met aan de start Gijs Nolen, Ingmar Kaizer en Tim Verbeek bij de junioren C en Iris Verbeek bij de junioren B. Gijs werd met 2 goede afstanden 2e in het klassement waarbij hij op beide afstanden sneller reed dan hij ooit op Amsterdam gereden had. Ingmar eindigde op de 6e plek met een pr op de 1500m. Ook Tim reed een pr op de 1500m en eindigde op de 9e plaats. Iris reed met een heel goed opgebouwde 1500m naar een 4e plek in het eindklassement.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Uitslagen junioren hier