Home > Geen categorie > Jeugdweekend 2019

Jeugdweekend 2019

Afgelopen weekend werd het 20ste HGI jeugdweekend gehouden samen met 35 jeugdleden en 5 leiders.

Het begon op vrijdag 14 juni. Vanaf 18:40 stroomde de parkeerplaats op het Marktplein langzamerhand vol met auto’s en enthousiaste kinderen. Voorgaande jaren verzamelden we altijd op de parkeerplaats op de Sportlaan, maar dit jaar was daar kermis. Rond 19:00 vertrokken we voor de laatste keer naar de Woensberg in Huizen. De accommodatie gaat sluiten. Maar we zijn momenteel druk op zoek naar een nieuwe locatie voor aankomende jaren.

Eenmaal aangekomen in het ‘Theater’ maakten de kinderen de huisjes indeling, werden de boodschappen uitgeladen en opgeruimd en werden er 2 tenten opgezet. Dit jaar hebben we weer een grote opkomst, waardoor de begeleiders, Marjolijn, Elles, Nienke, Sybille en Jan, in een tent moesten slapen. Om 21:00 kwam Jan ons vergezellen helemaal vanuit Engeland. Daarna zijn Elles en Nienke de ene kant van het bos in gegaan om met de kinderen het Douane spel te spelen. Marjolijn en Sybille gingen in de andere deel van het bos de lichtjestocht voor de avond uitzetten met lichtstaafjes. We kwamen langs een begraafplaats en kwamen op een geweldig idee. We hadden enge maskers meegenomen voor de lichtjestocht, eigenlijk was het dit jaar een spooktocht.

Toen iedereen weer terug was op de Woensberg en het donker geworden was, verzamelden we iedereen. Nienke vooraan en Sybille achteraan de groep. Marjolijn en Jan gingen met een masker richting het begraafplaats. De groep was uiteen gevallen, waardoor het achterste deel van de groep niet bang gemaakt konden worden. Maar achteraan hoorden we al luid gegil, zo te horen deden de maskers hun werk. Toen we terugkwamen met zijn allen langs het kampvuur met wat lekkers. We sloten de dag af rond 01:00.

Zaterdagochtend werden de leiders wakker door het getik van de regen op de tent. Toen we de tafels en stoelen voor het ontbijt hadden klaargezet binnen en alles op tafel stond, wilden we het brood pakken. Maar waar was het brood? Het brood was niet meegekomen met de boodschappen. Nienke en Elles stapten snel de auto in naar de lokale supermarkt. Het brood dat nog bij de Jumbo in Landsmeer lag nam Roeland mee, toen hij zijn kind later op de ochtend bracht.

Na het ontbijt de pyjama’s vervangen door sportkleding. Het had die nacht erg hard geregend, maar toen het droog was verzorgde Nienke de warming-up. Een zware HIIT training stond er op het programma. Iedereen dacht dat dit de training was, maar daarna zijn we nog in twee groepen wezen hardlopen en oefeningen gedaan.maar gelukkig werd het in de loop van de morgen droog en kon de eerste training beginnen.

Na de training zijn de leiders van de groepjes bij elkaar gehaald en is het idee voor de bonte avond uitgelegd, waarna de groepjes een plan gedachten en gingen uitvoeren. Daarna zijn de groepjes begonnen met de spellen, zoals estafette, zaklopen, puzzel, quiz e.d. In de middag kwam Martin met wel een hele grote verrassing, we gingen lasergamen in het bos. Alle kinderen waren erg enthousiast. Na wat uitleg met zijn allen naar het bos gelopen en veel plezier gehad. Sybille was de enige begeleider die ook meedeed, maar zij was de pineut en werd aan alle kanten geraakt.

Om 15.00 uur: Eerst nog even de Oranje vrouwen aanmoedigen!

Rond 17:00 liepen we terug naar de huisjes, waar de gasten voor de barbecue ook al aan waren gekomen en de drie barbecue mannen al druk bezig waren om het vlees klaar te maken. Eerst de kinderen en daarna konden de leiders en gasten aan tafel. Toen iedereen klaar was maakten de groepjes zich op voor de presentaties van de bonte avond. Ze hebben iets moeten maken omtrent het 20 jarige jubileum. De gasten waren jury en verdeelden de punten door dit onderdeel. Door de teams zijn prachtige dingen gemaakt. Het ontwerp voor nieuwe jeugdweekendhuisjes heeft gewonnen, gevolgd door een de tijdmachine om 20 jaar in het verleden en de toekomst te kijken. Derde plek was een supersonisch ‘Hard Schaats Ie schaats’ met verwarmd ijzer, raket sturing en klepschoen.

Na de bonte avond was er nog een grote verrassing, een toetje met crêpes, ijs, slagroom en chocolade uit een chocolade fontein. In de avond toen de meeste gasten weg waren liep iedereen weer het bos in voor een potje Levend Stratego. Wanneer het goed donker was kwam de groep terug en ging iedereen rond het kampvuur zitten en hadden stokken gezocht in het bos voor de marshmallows. Deze avond sloten we weer af rond 1.00 uur.

Zondagochtend was het gelukkig droog en konden we buiten ontbijten. Na het ontbijt pakte iedereen zijn tas alweer in en ruimden de huisjes op voor vertrek. De middag bestond voor de rest nog uit de laatste team spellen en we zijn nog een keer naar het bos geweest voor een laatste lasergame spel. Nadat alle spellen waren gespeeld werd het klassement opgemaakt. De eerste ouders kwamen al toen de prijzen werden uitgereikt, iedereen had prijs. Om 17:00 werd iedereen opgehaald. Dit jaar was het weer een geslaagd jeugdweekend met speciale elementen vanwege het 20 jarig bestaan. Op naar volgend jaar!

Voor nog meer foto’s, zie onze facebook pagina