Home > Geen categorie > Jeugdwedstrijden

Jeugdwedstrijden

Zaterdagavond 9 november werd de eerste van vier gewestelijke pupillen A wedstrijden gereden in Amsterdam. De 32 snelste jongens en meisjes pupillen A van het gewest Noord-Holland/Utrecht worden hiervoor uitgenodigd. Op deze eerste wedstrijd werd er 2x 100m en 2x 300m gereden.
Na een wat late start van de wedstrijd, waarbij het lang onduidelijk bleef in welke rit iedereen moest starten, ging de wedstrijd goed los! Er was hard aan het ijs gewerkt door de ijsmakers. Wat in de ochtend nog erg slecht was, bleek nu een prachtige ijsvloer te zijn. Ook de wind was gaan liggen, al met al perfecte omstandigheden voor mooie tijden.

Voor Hard Gaat Ie verscheen Iris Verbeek aan de start. Zij reed twee keer een goede 100m waarbij ze haar persoonlijk record verbeterde naar 13.63. Het is leuk om te zien dat de rijders van verschillende banen en clubs op het ijs met elkaar in contact komen en vriendschappelijk met elkaar omgaan en pas concurrenten zijn als ze aan de start staan.
De 300m werd door Iris netjes gereden. Met een prachtige bocht wist ze haar tegenstander ruim voor te blijven en kwam ze met een persoonlijke record van 32.94 over de finish.

Het was een lange, maar mooie avond.

Zondagochtend was een prachtige vorstige ochtend en windstil. Na de natte zaterdag was dit een mooie ochtend voor de langebaan- en marathonwedstrijd op de Jaap Edenbaan. Voor HGI kwamen vijf jeugdschaatsers, Ingmar, Tom, Lisa, Gijs en Theun voor de langebaanwedstrijd op het ijs. Later kwamen daar Niels en Iris nog bij voor de marathonwedstrijd. Op dit mooie ijs reden Gijs (300m), Lisa (300m, 2sec eraf) en Theun (500m, 700m (7sec eraf)) een PR. Voor Ingmar was het ook een mooie dag, hij  ging op de 500m sneller dan zijn tegenstander, een meisje van wie hij vorig jaar niet kon winnen. Tijdens 300m op de laatste 100m bijna een pirouette, maar niet gevallen! Tom kon zijn Thialf records niet verbeteren op dit mooie ijs maar hij reed degelijke wedstrijden.

De Marathon voor de pupillen jongens was weer een mooi spektakel wat niet onder doet voor het profpeloton. Gijs trok gelijk weer het peloton op een lint, om zich vervolgens in de buik van ’t peloton te nestelen. Met nog drie rondes te gaan gingen Niels en Friso van Vliet ervandoor, Niels finishte als 2de, Gijs kwam als 9de over de finish en Ingmar werd 11de.

Bij de Pupillen meisjes was Iris bijna te laat, met jas aan toch nog 3de. Bij de meisjes junioren was Lisa 11de. Bij de jongens junioren is Tom, na mooie race en een val in de laatste ronde, 7de en Theun, ook met val, als 10de gefinisht. Al met al was het weer een mooie morgen en zeer de moeite waard om zo vroeg langs de baan te staan.