Home > Geen categorie > Jeugdwedstrijd

Jeugdwedstrijd

Vanochtend werd er een wedstrijd georganiseerd waar ook jeugdschaatsers van de zaterdagochtend aan mochten meedoen.

Al om 6.45 uur verzamelden de jeugdschaatsers zich bij de kleedkamer, zodat ze met trainster Dewi konden inlopen. Er werd gehuppeld, gesprongen en sprintjes getrokken.

Om 7 uur ging de wedstrijd van start met maar liefst 21 kinderen van Hard Gaat Ie op de startlijst. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat ze een wedstrijd reden. Zij kregen van tevoren uitleg over de startprocedure en konden wedstrijdbandjes lenen die aangeven in welke baan je start. Er zijn vier kleuren bandjes: wit, rood,geel en blauw. Wit en geel geven aan dat je in de binnenbaan start, geel en blauw voor de buitenbaan.

Het weer was goed, het ijs glad en het plezier groot. De kinderen mochten 2 x een 100m rijden en 1 x een 300m. Er werd fanatiek gestart en hard gestreden. Mooie tijden en glunderende gezichten waren het gevolg.

Enkele wedstrijdrijders van Hard Gaat Ie reden ook mee. Zij reden andere afstanden en stonden in hun wedstrijdpak aan de start. Luid aangemoedigd door de jeugdschaatsers gaven zij een goed voorbeeld van hoe je een wedstrijd kan rijden.

Jelle Attema was op deze ochtend de starter en samen met de jeugdbegeleiders zorgde hij ervoor dat de schaatsers zich op hun gemak voelden en dat ze op het juiste moment aan de start stonden.

Super fijn dat de ouders hun kind zo vroeg wilden brengen, ze hielpen met het vastmaken van veters en zij hun kinderen voorzagen van drinken, fruit of koeken tijdens de dweilpauze.

Het was een leuke en gezellige wedstrijd.

Alle uitslagenĀ hier