Home > Geen categorie > Jeugdwedstrijd 100 meters Jaap Eden Baan

Jeugdwedstrijd 100 meters Jaap Eden Baan

Geen zenuwen, gewoon lol maken en hard rijden!

Op zaterdagavond 16 februari vond de jaarlijkse 100 meter schaatswedstrijd voor de jeugd plaats in Amsterdam. Alle jonge schaatstalenten van de Jaap Edenbaan die opgaan voor hun C, D, E of F diploma waren uitgenodigd, wat resulteerde in 72 gedreven snoetjes aan de start. Waar sommigen thuis misschien nog wel de zenuwen door hun buik voelden razen, gaven de zeven deelnemers van Hard Gaat Ie vlak voor de start lachend aan eigenlijk nergens last van te hebben. Ze wilden gewoon hard rijden. En dat deden ze.

Zaterdagochtend werd nog in het winterzonnetje hard geoefend tijdens de wekelijkse training. ’s Avonds om 19.40 uur is het tijd voor het echte werk. Jelle Attema legt samen met Rene Nolen de blokjes neer, de starter test zijn pistool en dan kan de wedstrijd beginnen. Hard Gaat Ie mag als eerste van start. Dook van Olst, Marijn Schepers, Mads Elich, Tjeerd Asjes, Eva de Jager, Diewer Elich, Toots van Olst, Mara Lynn en Sylke Nolen staan tijdens het wachten gezellig met elkaar te dollen. Ze hebben er duidelijk zin in. Er is geen wind, het is niet te warm en niet te koud en dat resulteert in mooie tijden.

De tweede ronde 100 meter proberen de kids hun eerste tijd te verbeteren. Dat blijkt nog best lastig. Waarschijnlijk omdat het ijs inmiddels alweer wat minder glad is geworden van al het sprintgeweld uit ronde één.

Omdat er nog tijd genoeg is mogen de aanstormende kampioenen van Nederland ook nog een 300 meter schaatsen. Superleuk om ook deze afstand te rijden, want nu zit er een bocht in het parcours en hebben de jongens en meiden wat aan hun geleerde ‘pootje-over’ skills. Helaas komt snelste HGI’er op de 100 meter, Tjeerd, ten val op de 300 meter. Gelukkig wordt alleen gekeken naar de resultaten van de 100 meter om te bepalen wie er door zijn naar de finale op woensdagavond 20 maart 2019. Of de hele groep de volgende wedstrijd mee mag doen, moeten we nog even afwachten. Deze avond is in ieder geval geslaagd!