Home > Geen categorie > Jeugdschaatsseizoen zit erop

Jeugdschaatsseizoen zit erop

Afgelopen seizoen heeft Hard Gaat Ie weer aan zo’n 80 kinderen de beginselen van het schaatsen bijgebracht. Iedere zaterdagmorgen kregen deze kinderen verdeeld over acht groepen een uur les. Totaal waren er wekelijks 15 trainers en begeleiders beschikbaar voor deze groepen. De weersomstandigheden waren niet altijd optimaal. Zo zijn er zelfs twee zaterdagen afgelast omdat er geen ijs gemaakt kon worden vanwege de harde wind in combinatie met een hoge temperatuur. Jeugdschaats 2
Wekelijks werd er een programma afgewerkt waarin diverse spelelementen verwerkt zaten. Op deze manier leerden de kinderen zich vrij te bewegen op de schaats. Verder hebben de rijders ook meegedaan aan de festiviteiten zoals die al jaren worden georganiseerd tijdens het jeugdschaatsen. Zo is natuurlijk ook dit jaar weer Sinterklaas met schaatsende pieten langs geweest maar ook de stempelkaart met de Friese steden kon weer worden volgestempeld tijdens de mini Elfstedentocht, verkleed op de schaats met Carnaval en natuurlijk tijdrijden om weer in aanmerking te komen voor een hoger schaatsdiploma.
Jeugdschaats 3Het seizoen werd 12 maart volgens traditie afgesloten met het rijden van de rondjes achter de jagermeester, in de middag direct gevolgd door de uitreiking van de diploma’s. Nu voor de tweede keer in jeugdvereniging Vrij en Blij, voor Hard Gaat Ie een prima locatie. De opkomst was groot, naar schatting waren er zo’n 150 jeugdleden en familieleden aanwezig bij deze uitreiking. De diploma’s zijn allemaal persoonlijk uitgereikt met een persoonlijk woordje van de eigen trainers voor de kinderen.
Net als andere jaren stromen er volgend seizoen weer een aantal kinderen uit de hoogste groepen door naar een tussengroep richting het wedstrijdschaatsen. Dat betekent dat de overige groepen doorschuiven en er weer vrije plaatsen komen in de groepen met de jongste kinderen.

Jeugdschaats 4