Tijden

Het jeugdschaatsen is mogelijk voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Voor het seizoen 2018-2019 betekent dat voor kinderen die geboren zijn in 2006 tot 2013. De kinderen worden zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en niveau. Op zaterdagochtend rijden er tussen de 80 en 100 kinderen van Hard Gaat ‘Ie op de Jaap Edenbaan. Voor kinderen van 13 jaar en ouder zijn er andere trainingsuren, zie hiervoor tabblad Wedstrijdschaatsen en Recreatieschaatsen.

Kosten

De kosten voor een geheel seizoen zijn € 110,–. Dit is inclusief de kosten voor jeugdactiviteiten op de ijsbaan, zoals bv. Sinterklaas, de Jeugdelfstedentocht, carnaval en de diploma-uitreiking. Een half-seizoensabonnement is alleen mogelijk in de tweede seizoenshelft (van 22 december 2018 t/m 16 maart 2019). De kosten voor dit abonnement zijn € 60,–.

Vervoer

Het vervoer van en naar de ijsbaan moet men geheel zelf regelen. U kunt proberen afspraken te maken met ouders/verzorgers die ook naar de Jaap Edenbaan gaan. Op zaterdag moet betaald worden voor het parkeren. Op de parkeerterreinen van de sportvelden geldt een gereduceerd tarief en een maximale parkeerduur. Voor parkeren in de wijk geldt het normale tarief.

Kleding

Op het ijs is het dragen van handschoenen/wanten en een muts of helm verplicht. Dit is zowel voor de veiligheid als voor (HGI-)herkenning op de baan. Deze HGI-muts kan voor € 5,– bij de club worden aangeschaft, vanaf 2018 zijn er ook HGI-helmen beschikbaar vanaf € 9,90. Hard Gaat ‘Ie heeft eigen clubkleding. Dit bestaat uit een warme salopette en jack. Op afspraak kunnen deze gepast en aangeschaft worden.

Gebruik schaatsen

In de eerste twee jaren wordt door de kinderen geschaatst op houten Friese doorlopers, Easy Gliders of Combi Noortjes. Welke schaatsen de kinderen moeten/kunnen hebben kan overlegd worden met de jeugdschaatsbegeleider. Als kinderen het C-diploma hebben behaald, raden wij aan om te rijden op lage noren met een lage schoen. Het is niet toegestaan om op ijshockey- of kunstschaatsen te rijden.

Schaatspas/abonnement

Om het terrein van de Jaap Edenbaan op te kunnen op zaterdagochtend is een schaatspas nodig. Deze wordt aan het begin van het seizoen uitgedeeld aan de kinderen. Er wordt elke zaterdagochtend gecontroleerd, dus het is van belang dat deze meegenomen wordt. Ouders/verzorgers kunnen naar binnen als toeschouwer en kunnen bij de baan een gratis doorgangspasje krijgen.

HGI begeleiders

Alle jeugdschaatsbegeleiders van Hard Gaat ‘Ie dragen een coachjack met rug opschrift: “IJsclub Hard Gaat Ie -TRAINER”.

Adres Jaap Edenbaan

Het adres van de Jaap Edenbaan is Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam.

Belangrijke data

13 oktober       1e les

10 november   herindeling van de groepen na de les

24 november   Sinterklaasfeest op het ijs

22 december   Start half-seizoensabonnement

12 januari       Elfstedentocht. (Alle kinderen en begeleiders komen verkleed)

? januari       Aafje Houwer Trofee in Thialf voor E en E/F groepen

23 februari    Schaats- loop- schaats prestatie voor ouders en kinderen

9 maart       1e deelexamen: tijdrijden, slalom, start- en remproef

16 maart       2e deelexamen: rondjes rijden achter de jagermeester

SP       diploma 4   ronden
A         diploma 6   ronden
B         diploma 8   ronden
C         diploma 13 ronden
D         diploma 18 ronden
E         diploma 20 ronden
F          diploma 22 ronden

16 maart     Diploma-uitreiking in Landsmeer met een hapje en een drankje, iedereen is welkom

1e week mei   Skeeleren in het Twiske voor kinderen vanaf hun C diploma

14-15-16 juni  Jeugdweekend voor kinderen die op ca. 1 juni 2019 9 jaar of ouder zijn

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de jeugdschaatsbegeleider of de jeugdschaatscommissie: jeugdschaatsen@hardgaatie.nl

Natuurijsbaan Landsmeer

Als de ijsbaan in Landsmeer open is dan worden de lessen en alle bovenstaande activiteiten op onze eigen natuurijsbaan in Landsmeer gehouden.