Jeugdschaatsen

Voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar organiseert Hard Gaat Ie het Jeugdschaatsen. De kinderen schaatsen in groepjes van ongeveer 10 en worden zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en niveau.

Steeds meer kinderen gaan na het jeugdschaatsen door met schaatsen. Voor kinderen van 13 jaar en ouder zijn er andere trainingsuren, zie hiervoor tabblad Wedstrijdschaatsen en Toerschaatsen.

Tijden

Op zaterdagochtend rijden er plm. 70 kinderen van Hard Gaat ‘Ie op de Jaap Edenbaan. De lessen duren een uur en de aanvangstijden zijn als volgt:
– M11 zaterdag 09:15 – 10:15 uur: hal (seizoen 2023/24 gesloten)
– M12 zaterdag 09:20 – 10:20 uur: 400m buitenbaan en krabbelbaan voor de allerkleinsten)

Kosten

De kosten voor een geheel seizoen zijn € 110,–. Dit is inclusief de kosten voor jeugdactiviteiten op de ijsbaan, zoals bijv. Sinterklaas, de jeugdelfstedentocht, carnaval en de diploma-uitreiking. Een half-seizoensabonnement is alleen mogelijk in de tweede seizoenshelft (van half december t/m half maart). De kosten voor dit abonnement zijn € 55,–.

Vervoer

Het vervoer van en naar de ijsbaan gebeurt zelfstandig. U kunt proberen afspraken te maken met andere ouders/verzorgers die ook naar de Jaap Edenbaan gaan. Op zaterdag moet betaald worden voor het parkeren.

Kleding en helm

Op het ijs is het dragen van handschoenen/wanten en een helm door de Jaap Edenbaan verplicht gesteld. Tijdens de startbijeenkomst begin oktober kunnen er een aantal modellen helmen worden gepast die dan vervolgens zelf online besteld kunnen worden of geleased.

Hard Gaat ‘Ie heeft eigen clubkleding. Dit bestaat uit een warme salopette en jack. Eenmaal per jaar aan het begin van de zomer is er gelegenheid om deze kleding te passen en te bestellen voor het volgende seizoen. Ook kan er tijdens de startbijeenkomst in oktober tweedehands kleding worden aangeschaft. Neem tijdens het seizoen voor vragen over beschikbare schaatskleding contact op met Ans de Bueger.

Gebruik schaatsen

In de eerste twee jaren wordt door de kinderen geschaatst op houten Friese doorlopers, Easy Gliders of Combi Noortjes. Welke schaatsen de kinderen moeten/kunnen hebben kan overlegd worden met de jeugdschaatsbegeleider. Als kinderen het C-diploma hebben behaald, raden wij aan om te rijden op lage noren met een lage schoen. Het is niet toegestaan om op ijshockey- of kunstschaatsen te rijden.

Schaatspas/abonnement

Om het terrein van de Jaap Edenbaan op te kunnen op zaterdagochtend is een schaatspas nodig. Deze wordt aan het begin van het seizoen uitgedeeld aan de kinderen. Er wordt elke zaterdagochtend gecontroleerd, dus het is van belang dat deze meegenomen wordt. Ouders/verzorgers kunnen naar binnen als toeschouwer en kunnen bij de baan een gratis doorgangspasje krijgen na sluiting van de poort.

HGI begeleiders

Alle jeugdschaatsbegeleiders van Hard Gaat ‘Ie dragen een coachjack met rug opschrift: “IJsclub Hard Gaat Ie -TRAINER”.

Adres Jaap Edenbaan

Het adres van de Jaap Edenbaan is Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam.

Belangrijke data

21 oktober       1e les

11/18 november   herindeling van de groepen na de les

25 november   Sinterklaasfeest op het ijs

17 december   Jeugdschaatswedstrijd

23 december   Start half-seizoensabonnement

13 januari       Elfstedentocht. (Alle kinderen en begeleiders komen verkleed)

januari      Slalom voor alle groepen buiten

februari     Start en rem voor alle groepen buiten

3 februari      Aafje Houwer Trofee voor E en E/F groepen in Elfstedenhal te Leeuwarden

4 februari   Jeugdschaatswedstrijd

24 februari    Schaats- loop- schaats prestatie voor ouders en kinderen

9 maart       1e deelexamen: tijdrijden, slalom, start- en remproef

16 maart       2e deelexamen: rondjes rijden achter de jagermeester

SP       diploma 4   ronden
A         diploma 6   ronden
B         diploma 8   ronden
C         diploma 13 ronden
D         diploma 18 ronden
E         diploma 20 ronden
F          diploma 22 ronden

17 maart  Jeugdschaatswedstrijd

23 maart.    Laatste les met veel leuke spellen

23 maart     Diploma-uitreiking in Landsmeer met een hapje en een drankje, iedereen is welkom

1e week na meivakantie   Skeeleren in het Twiske voor kinderen vanaf hun C diploma

31 mei t/m 2 juni  Jeugdweekend in Vierhouten voor kinderen vanaf 9 jaar

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de jeugdschaatsbegeleider of de jeugdschaatscommissie: jeugdschaatsen@hardgaatie.nl

Natuurijsbaan Landsmeer

Als de ijsbaan in Landsmeer open is dan worden de lessen en alle bovenstaande activiteiten op onze eigen natuurijsbaan in Landsmeer gehouden.