Home > Geen categorie > Jeugdschaats examens

Jeugdschaats examens

Wat een fantastisch seizoen hebben we weer beleefd bij HGI! Bijna elke trainingsdag voor het jeugdschaatsen waren de weergoden ons gunstig gestemd, waardoor onze jonge schaatsers volop konden genieten op het ijs. De inzet van de kinderen was dit seizoen werkelijk bewonderenswaardig, en ze hebben stuk voor stuk enorme sprongen voorwaarts gemaakt op hun schaatsavontuur. Het enthousiasme en plezier spatten er werkelijk vanaf tijdens de trainingen!

Als begeleiders zien we gedurende het seizoen de kinderen groeien, maar de ultieme test en bevestiging komen tijdens het examen. Dit jaar hebben alle kinderen examen gedaan, met het eerste deel op 9 maart. De kinderen begonnen met een energieke warming-up en konden daarna inrijden op de daarvoor aangewezen plekken. De examenparcoursen werden snel uitgezet door de organisatie, waardoor de kinderen snel konden starten met het examen. Met gezonde spanning en opperste concentratie gingen de kinderen van start… en wat hebben ze weer fantastisch geschaatst! Bijna alle kinderen hebben zich verbeterd, wat een geweldige prestatie!

Het tweede deel van het examen, de rondes achter de Jagermeester, vond plaats op 16 maart. Ook hier zagen we weer een enthousiaste groep schaatsers, en het was prachtig om te zien hoe de clubkleuren van HGI prominent vertegenwoordigd waren. Ondanks een beetje tegenwind op het rechte stuk, lieten de kinderen zich niet ontmoedigen en gingen ze vol goede moed en vertrouwen van start. Langs de kant stond enthousiast publiek dat de kinderen volop aanmoedigde. De Jagermeester ging steeds harder, maar de kinderen hielden vol en haalden allemaal het vereiste aantal rondes om het diploma te behalen.

Met deze fantastische prestaties hebben de kinderen een prachtig diploma behaald, en wij als begeleiders zijn ontzettend trots op de resultaten. Op naar nog meer successen en plezier op het ijs!