Home > Geen categorie > Jan Paardekooper in het zonnetje gezet

Jan Paardekooper in het zonnetje gezet

Elk jaar wordt op 7 december de Internationale Dag van de Vrijwilliger gevierd. Op deze dag wordt wereldwijd uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijke functie van vrijwilligers in de samenleving op het gebied van sport, gezondheidszorg, culturele activiteiten en andere maatschappelijke terreinen. Ook de gemeente Landsmeer grijpt deze gelegenheid aan om haar waardering te uiten voor de vele vrijwilligers die actief zijn in de gemeente.

Door de coronamaatregelen gaf de gemeente een andere vorm aan deze dag dan gebruikelijk. Drie dagen gingen de wethouders Mandy Elfferich (Sociaal Domein) en Erik Heinrich (Sport) het dorp in om op corona veilige wijze persoonlijk langs te gaan bij Landsmeerse vrijwilligers. Zo ook bij onze HGI vrijwilliger Jan Paardekooper.

Jan Paardekooper is sinds vele jaren op vele fronten actief als vrijwilliger. Hij helpt bij het jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan; helpt bij de jeugdactiviteiten op de kunstijsbaan, maar ook bij de skeelertrainingen in het Twiske. Jan is een vaste waarde bij het mede organiseren van de sloot- en slobrace die de ijsclub ieder jaar organiseert als start van de sport- en feestweek. Jan begeleidt de jeugdfietstrainingen in de zomer op vrijdagavond. Verder heeft hij een mooi initiatief ontwikkeld om de nieuwe jeugdschaatsers te voorzien van goede gebruikte schaatsen. Dit is voor de ouders die niet bekend zijn met het schaatsen een mooie toevoeging aan de vereniging. Dit jaar heeft hij op zijn bedrijf vanwege corona de gelegenheid geboden om de jeugd goed te voorzien en te helpen. Ten slotte heeft Jan de tot veegmachine omgebouwde kever (de “Manus”) jaren lang opgeslagen en het onderhoud hiervan gedaan. We zijn als vereniging Jan zeer erkentelijk voor zijn geweldige inzet als vrijwilliger.

Foto: Marcel Molle