Home > Geen categorie > Iris Verbeek Gewestelijk Kampioen Jeugdmarathon

Iris Verbeek Gewestelijk Kampioen Jeugdmarathon

Vandaag werden op ijsbaan de Vechtsebanen in Utrecht het Gewestelijk Kampioenschap jeugdmarathon gereden voor pupillen B A en junioren C B en A. Van HGI stond er een klein gezelschap aan de start.

Jongens Pupillen B (8 ronden): Niels Brandt aan de start met nog 7 kanjers, die erg aan elkaar gewaagd waren. Pogingen van Friso van Vliet om te ontsnappen lukten niet. Halverwege was er nog een valpartij. Niels ging voluit met nog 1,5 ronde te gaan, kon niet voorblijven, maar eindigde wel op het podium met een 3e plaats.

Dames Pupillen A (8 ronden): Iris Verbeek aan de start, 9 deelnemers. In het begin ging het gelijk snel en werden posities gekozen. Bij de versnellingen leek Iris het moeilijk te hebben … maar met nog 1,5 ronde te gaan versnelde ze! Ze nam daarmee enkele meters voorsprong en kon deze tot de finish precies volhouden en werd Gewestelijk kampioen!

Junioren dames C (12 ronden): Lisa Brandt aan de start tussen 25 dames. Vanuit de start werd er gelijk doorgereden, steeds tempowisselingen. Halverwege de wedstrijd moest Lisa remmen, omdat iemand voor haar bijna viel en dit was funest voor de aansluiting bij het peloton. Samen met 2 andere dames reed ze door totdat het peloton de finale ging aanvangen.

Junioren jongens C (20 ronden): Tom Meijer aan de start in een groep van zo’n 13 deelnemers. Er werd gelijk geknald, en na een paar rondjes raakte Tom in de bocht uit balans en ging hard de kussens in. Hij dacht zelf dat er iets met zijn schaats niet in orde was.

Junioren dames B (20 ronden): Emma Fransen aan de start, zij werd 7e

Alle uitslagen hier