Home > Geen categorie > IJsbaan nog NIET OPEN

IJsbaan nog NIET OPEN

UPDATE ZONDAG 22 JANUARI
De ijsbaan kan nog niet worden geopend voor publiek. Helaas is het ijs nog steeds niet dik genoeg. Bij de meting van vanochtend was het ijs 5 cm dik, en dat is nog niet de helft die nodig is om de baan te openen voor publiek. Daarvoor is 12 cm dikte nodig om het verantwoord te laten zijn. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn laten we dat via onze website weten.

Update woensdag 18 januari: het ijs heeft vandaag een dikte van 2,5 cm, en er moet toch wel 7 cm dik ijs zijn om bv. met de schooljeugd wedstrijden te kunnen rijden. Alhoewel de vorstvooruitzichten niet veel hoop geven, zullen we niet anders kunnen doen dan nog geduld te hebben……
Voor wie de beelden van AT5 wil zien waarop ijsmeester René Segers volop is te zien: klik hier

 

Alhoewel we nog niet durven te zeggen “It giet on”, kunnen we wel zeggen dat Hard Gaat Ie er klaar voor is. Op zaterdag 14 januari is onze landijsbaan onder water gezet. Dat was nog wel even een spannend moment want de vraag was of de nieuwe kleidijk zich dit jaar wel zou houden. Op zondag bleek dat dat het geval was en er ligt nu een flinke plas water te wachten om te bevriezen. Vanaf nu wordt er volop geduimd dat het hogedrukgebied iets naar het westen verplaatst, zodat de koude noordoostenwind onze baan kan bezoeken.

De lichtmasten zijn dit jaar ook voorzien van nieuwe lampen, dus dat betekent een betere verlichting in de donkere uren. Met het nieuwe dak op het clubhuis is Hard Gaat Ie er dus klaar voor. De ijsmeester, koek en zopie, kantinemedewerkers, baanvegers …… alles staat op scherp deze week.

Houd onze website in de gaten als je wilt weten of de ijzers uit het vet kunnen. Vandaag (maandag 16 januari) is het ijs 5 mm dik.