Home > Geen categorie > Wedstrijdnieuws van onze junioren en pupillen

Wedstrijdnieuws van onze junioren en pupillen

Afgelopen week zijn er verschillende langebaan wedstrijden gereden door onze HGI rijders. Enkele junioren reden zelfs meerdere wedstrijden in het land. Zaterdag reed Leila Meijer (foto) in Leeuwarden een mooi persoonlijk record op de 3000m in 4.47,81. Dat Leila in vorm is bleek afgelopen woensdag ook al, toen zij zich verbeterde in Thialf op de 500m in 43,27 en op de 1500m in 2.12,85. Quinten Heerma reed in Leeuwarden zijn eerste 3000m in 4.45,18. Ook hij wist afgelopen dinsdag in Thialf zijn 500m flink aan te scherpen naar 41,26 en de 1500m naar 2.13,26. Emma Fransen bleef in Leeuwarden maar 0.04 sec. verwijderd van haar PR in 48,90 maar verbeterde zich wel op de 1000m in 1.38,23. Dinsdag in Thialf verbrak zij al haar PR op de 1500m in 2.29,93. Dit succesvolle trio stijgt hiermee flink op onze HGI adelaarslijst.

In Amsterdam werd zondagochtend een langebaan wedstrijd met aansluitend een jeugdmarathon gereden. Er was veel wind, hagel en regen voorspeld, maar toch zaten er weer pupillen en junioren C klaar in de kleedruimte van de Jaap Edenbaan. Om 6.30 uur was het nog rustig binnen, nog niet iedereen was wakker. Maar toen de ritten bekend waren, steeg het energie niveau. De ritnummers werden op de hand geschreven, de juiste kleur wedstrijdbandjes gezocht en er werd nog even ingelopen naast de baan. De wind was stevig, maar op de 500 meter hadden ze wel 2x wind mee! Daar wisten Tom Meijer en Niels Brandt goed gebruik van te maken. Tegen de wind in reed Niels vlak langs de boarding, zodat hij optimaal gebruik kon maken van de beschutting. Tom herstelde zich razendsnel nadat hij bij de wissel gehinderd werd. In de bocht hielden ze hun snelheid vast en vlogen de laatste 100 meter door. Tom eindigde in 52.26 en Niels in 59.75. Voor beide is dit een PR. Ook Iris Verbeek wist zich op de 500m nipt te verbeteren met een tijd van 1.08,38. Jip Syrier bleef dit keer boven zijn PR. Gijs Nolen had een snelle start, maar viel helaas in de eerste bocht, hij stond snel op en reed zijn rit toch uit. Op de 300m hadden de rijders door de harde wind moeite om op snelheid te komen. Er werd goed gereden maar er sneuvelden geen records. Tom eindigde zijn wedstrijd met een 700m. In een mooi opgebouwde race reed hij een PR in 1.15.27.

Terug in de kleedkamer steeg de spanning opnieuw. De 3e wedstrijd in de marathon competitie ging beginnen. Tom reed voor het eerst mee. Helmen werden opgezet en startnummers op het been geplakt. Nog even een laatste taktiek bespreking en toen gingen de pupillen meisjes als eerste van start voor 8 rondes. Het verschil in snelheid was in deze categorie groot, al snel ontstonden er meerdere groepjes. Iris wist zich goed te handhaven in de tweede groep en met een lange eindsprint eindigde ze, direct achter de kopgroep, als 5e. De pupillen jongens gingen daarna van start voor hun 12 rondes. Er werd vanaf het begin hard en fel gereden. Vlak na de start ging Tom hard onderuit, hij kon niet meer aansluiten bij de kopgroep. Puur op karakter reed hij de marathon alleen uit. Niels en Gijs wisten beide een goed groepje te vinden en reden de marathon mooi uit. Niels maakte onderweg nog een pirouette maar bleef gelukkig staan. Jip startte bij de junioren C. Zij reden 15 ronden. Jip begon goed en wist door slim rijden zijn marathon mooi uit te rijden.

Uitslagen: 21 nov. Heerenveen hier, 22 nov. Heerenveen hier, 25 nov. Leeuwarden hier, 26 nov. Amsterdam hier