Home > Geen categorie > HGI Jeugdkamp Vierhouten

HGI Jeugdkamp Vierhouten

Na 2,5 jaar ging het dan echt door! Van 17 t/m 19 september konden we weer op kamp met onze jeugdleden tussen de 9 en 15 jaar. Dit keer waren ook de kinderen van IJsclub Centrum Oostzaan, die samen met ons mee trainen en skeeleren, uitgenodigd.

Met een groep van meer dan 40 kinderen onder begeleiding van Marjolijn, Imme, Tanja, Nienke, Astrid, Kai en Elles, reisden we af naar groepsaccommodatie De Boomklever in Vierhouten. Een mooie locatie met zeven blokhutten. We hadden een groot groepshuis en een eigen speelveld met kampvuurplaats, aan de rand van de hei.

In zeven teams konden punten verdiend worden voor spellen en creatieve opdrachten. Er werd natuurlijk ook getraind. De jongere kinderen deden spellen op de hei. Voor de groteren stond er zaterdagochtend een echte droogtraining met schaatsoefeningen op het programma. De zondagochtend werd er een gezamenlijke HITT training op muziek gedaan op het grasveld achter ons kamp. Er was tijdens het weekend ook voldoende ruimte om vrij te spelen op ons eigen veld of bij de speelvijver.

Hoogtepunt blijft de Bonte Avond met barbecue op zaterdagavond. Alle teams hadden als opdracht meegekregen om een eigen tekst te maken op een lied dat ze toegewezen kregen. Uitbundig uitgedost en het geheel creatief aangekleed, maakten ze het de jury, bestaande uit Ans en Erik de Bueger en Paulien Paardekoper, knap lastig. En ook dit jaar mocht natuurlijk het kampvuur met broodjes en marshmallows niet ontbreken.

Zondag werden na een ontbijt met gebakken eitjes nog diverse spellen gedaan voor het puntenklassement. Na frietjes met appelmoes en knakworstjes en voor de laatste keer levend stratego op de hei, werd de uitslag bekend gemaakt en mochten alle kinderen een prijs uitzoeken.

Wij kijken terug op een geslaagd weekend en kijken uit naar het volgende kamp op 24-26 juni 2022 in Stroe!