Home > Geen categorie > Henriëtte Goede 3e op WK

Henriëtte Goede 3e op WK

Afgelopen weekend vond in het idyllische Inzell het WK Sprint voor Masters plaats. Een geweldig mooie baan om een wedstrijd te mogen rijden. 204 deelnemers uit 14 landen streden over vier afstanden om de titel in zijn of haar leeftijdscategorie. De sfeer naast het ijs was fantastisch, en op het ijs was die uiteraard fanatiek. Zoals altijd in Inzell was het een zeer ‘pünktlich’ georganiseerde wedstrijd.

Bij de dames deed voor Hard Gaat Ie Henriëtte Goede mee. Haar voorbereiding was niet geheel optimaal. Toch wist zij na een mooie en spannende strijd met nummer 4, (Lijnie Boele) de derde plaats in het klassement dames 50-55 te bemachtigen. De eerste en de tweede plaats waren te ver uit het zicht.
Dit leverde een bijzondere Bayerische prijs op voor in de prijzenkast, zoals hiernaast is te zien. Volgend jaar vindt het kampioenschap plaats in Moskou, Henriëtte kijkt er nu al naar uit!

Bij de heren deed HGI rijder Martin Heerma mee. Op de eerste 500 meter werd hij derde, waarna hij op de resterende 3 afstanden vierde werd. In het eindklassement heren 40-45 viel hij net naast het podium met een vierde plaats.

Voor alle uitslagen: klik hier