Home > Verslagen > Hard Gaat Ie op het NK Afstanden 2014

Hard Gaat Ie op het NK Afstanden 2014

Op vrijdag 31 oktober en zondag 2 november reed HGI lid en mijn broer Lieuwe Mulder het NK Afstanden in Heerenveen. Hij verkeerde in hele goede vorm. Helaas zat de loting niet mee en moest hij de eerste 500 meter tegen Pim Schipper. Hij en wij wisten al dat dat lastig zou gaan worden en dat was het helaas ook; op de kruising moest hij inhouden. De loting voor de tweede 500 meter was beter, maar de eindtijd was niet snel genoeg. Hij is uiteindelijk 17e geworden met 36.56 en 36.71. De 500 meter over het algemeen heb ik als zeer spannend ervaren, vanwege de vele valpartijen en de hoge snelheden.
Op zondag zou het moeten gebeuren, want zijn beste afstand is toch de 1000 meter. De loting zat weer niet mee, want hij moest weer tegen Pim Schipper, maar dat zou ook wel goed kunnen komen, omdat Pim sneller zou kunnen openen. Dit was helaas niet zo en moest Lieuwe zich ernstig inhouden en moest bijna helemaal overeind komen. Hierdoor krijgen je benen zo’n schok waardoor je niet meer lekker doorrijdt. Op deze afstand is hij ook 17e geworden met een tijd van 1:11.47. Helaas heeft hij geen mazzel gehad ondanks zijn hele goede vorm.

Dit weekend rijdt hij Holland Cup 2 in Dronten en op 13 en 14 december rijdt hij de Utrecht City Bokaal om zich te plaatsen voor het NK Sprint dat op 17 en 18 januari plaats vindt op de ijsbaan in Groningen.