Home > Wedstrijden - Kunstijs > Grand prix masters

Grand prix masters

Ook deze winter kunnen de fanatieke marathonmasters hun hart ophalen. In navolging van het debuut van vorig seizoen organiseren de KNSB, de organisaties op de Weissensee en FlevOnice dit jaar opnieuw een GrandPrix natuurijs voor masters. Sterker nog – de cyclus is uitgebreid naar vijf wedstrijden, in plaats van drie.

We beginnen in Nederland, met de eerste Masters GrandPrix op 14 januari op FlevOnice. Vervolgens wordt er drie dagen lang gestreden op het prachtige ijs op de Weissensee; op 25, 26 en 28 januari. Het ONK telt zodoende ook mee voor het eindklassement van de GrandPrix. Tot slot keert het peloton terug in Nederland en wordt op 4 februari de finale op FlevOnice verreden.

Het belooft genieten te worden voor iedereen die warm wordt van vrieskou, de leeftijd van veertig jaar gepasseerd is, en wel van een beetje bikkelen houdt. De afstanden variëren van 60 tot 100 kilometer. En ondanks dat er toch vooral gestreden wordt om de eer, zijn er natuurlijk ook iedere keer mooie prijzen te verdienen.

De GrandPrix in het kort:

  • U kunt meedoen aan de GrandPrix Masters als u een KNSB (marathon)wedstrijdlicentie in de categorie masters heeft
  • Voor de wedstrijden op de Weissensee moet u in bezit zijn van een lidmaatschap bij de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (meer informatie www.weissensee.nl)
  • Deelname aan de GrandPrix kost in totaal €150 incl. 2 buffetbonnen voor FlevOnice
  • Inschrijven kan tot 10 januari 2012 op www.inschrijven.nl
  • Inschrijven voor het ONK gebeurt apart ter plaatse, maar is geheel gratis

Spektakel gegarandeerd, een stralend zonnetje en spiegelglad ijs niet – maar daar deinst een beetje natuurijsliefhebber niet voor terug, toch?

Kortom, durft u wel een krachtmeting in de winterse buitenlucht aan, schrijf u dan snel in voor de GrandPrix Masters 2012.