Home > Geen categorie > Gewestelijke wedstrijden langebaan en marathon

Gewestelijke wedstrijden langebaan en marathon

Zondag 27 november organiseerde het Gewest NH-U zowel een langebaan wedstrijd voor pupillen A/B in Utrecht als een gewestelijke marathon voor pupillen A/B en junioren ABC in Haarlem. Beide wedstrijden startten tegelijk, dus de pupillen die waren uitgenodigd om in Utrecht mee te doen, moesten kiezen. Tara en Sylke kozen voor de 2x 300m en 1x 500m in Utrecht,  terwijl HGI-junioren Lisa, Niels en Gijs afreisden naar Haarlem.

Op de Vechtsebanen in Utrecht was het een drukte van jewelste. Op de shorttrackbaan werden de Special Olympics (wedstrijd voor G-schaatsers) gereden, terwijl op de 400m-baan het publiek het ijs verliet en de wedstrijdpupillen zich konden gaan warm lopen.

Tara moest er op de eerste 300m even inkomen. Na haar harde val op de vorige wedstrijd in Amsterdam en een valse start van haar tegenstander, startte ze te voorzichtig. Op de tweede 300m herpakte ze zich en reed met 30,50 sec. naar een nieuw PR.

Ook Sylke deed het als pupil B tussen vooral pupillen A goed. Ze won alle drie haar ritten van dezelfde tegenstandster en verbrak op beide afstanden haar PR.

Ondertussen reden Niels en Gijs in Haarlem met zon 30 andere junioren C een marathon over 20 rondes. Niels deed veel kopwerk en reed de gaten dicht, de laatste ronde trok hij de sprint aan, waardoor hij Gijs goed afzette, die helaas in de sprint net zijn tegenstander niet meer kon verslaan, maar op een mooie tweede plek eindigde. Mooi teamwerk van beide jongens!

Ook Lisa reed bij de junioren B 20 rondes in een sterk veld, waaronder een rijdster van de beloftes, die al snel een rondje pakte.  Maar ze hield goed stand in het peloton dat de wedstrijd afgelegde met een gemiddelde snelheid van 37,5 km/u.

Een goede training voor de marathoncompetitie in Amsterdam, waar Lisa afgelopen woensdag met een vierde plaats haar positie in de top drie van het klassement versterkte.