Home > Geen categorie > Gewestelijke wedstrijd & Residentiecup

Gewestelijke wedstrijd & Residentiecup

Afgelopen schaatsweekend begon op een zonnige Jaap Edenbaan, een feestje voor de 70 enthousiaste HGI-jeugdschaatsers tussen de 5 en 12 jaar en hun begeleiders. De krabbelbaan was weer open en ze hadden lekker de ruimte om oefeningen en spelletjes te doen en natuurlijk wat rondjes te rijden.

Zaterdag deed Gijs Nolen mee aan de Residentiecup in Den Haag. Voor deze wedstrijd worden alleen de snelste rijders per gewest uitgenodigd. Gijs reed een goede 500m, helaas brak zijn veter vlak voor de start van de 1500m. Met één losse schaats wist Gijs de schade beperkt te houden, zodat hij zich plaatste voor de 3km van zondag. Diezelfde avond reed Iris Verbeek in Thialf Heerenveen een hap uit haar 3km tijd en reed een pr van 4.49.68.

Op zondagochtend was er een pupillen en junioren C wedstrijd op Amsterdam met aansluitend de eerste jeugdmarathon van het seizoen. Veel rijders van Hard Gaat Ie deden mee en er werden ook een aantal pr’s gereden. Aan de aansluitende marathon deden ook veel HGI rijders mee.

Zondagavond stond er een gewestelijk pupillen puntenwedstrijd op het programma. 5 rijders van HGI hadden zich hiervoor direct gekwalificeerd en 2 rijders stonden als reserve op de lijst. Deze wedstrijd werd gereden op de Vechtsebanen in Utrecht en op het programma stond 2x 100m en 2x 300m. Sylke Nolen, Marijn Schepers, Toots van Olst en Filippa van Dijk reden mooie tijden en wisten pr’s te rijden. Diemer en Stijn zorgde voor de nodige aanmoedigingen aangezien zij als reserve helaas zelf niet konden rijden.

Later die avond reed Gijs in Alkmaar de 3km voor de Residentiecup. Met nieuwe, vaste veters dit keer, wist Gijs een pr te rijden: 4.15.41. In het algemeen klassement over drie afstanden is Gijs 13e geworden, waarmee hij zich direct heeft weten te plaatsen voor het NK Allround voor junioren in januari.