Home > Geen categorie > Emma wint Gewestelijk Kampioenschap Sprint Junioren

Emma wint Gewestelijk Kampioenschap Sprint Junioren

Zondagavond 5 maart vond in Haarlem het Gewestelijk Kampioenschap Sprint plaats voor junioren C en B. Het was nogal wisselvallig weer met zware buien en harde windstoten. Gelukkig is de ijsbaan grotendeels overdekt, maar de wind maakte de omstandigheden wel zwaar. Ook de opkomst was niet geweldig in deze laatste maand van het schaatsseizoen. De strijd om de titels ging over de afstanden 500 en 1000 meter. Namens HGI stonden bij de C junioren Quinten Heerma en bij de B junioren Emma Kant aan de start.

Quinten Heerma zijn kwaliteiten liggen met name bij de kortere afstanden. Dit seizoen verbeterde hij al de HGI clubrecords bij de junioren C op de 100, 300 en 500 meter, wat op zich al een groot compliment waard is. Op de 500 meter werd hij 9e in een tijd van 43,79. De 1000 meter ligt hem wat minder en was goed voor een 13e tijd in 1.31,99.

Emma Kant had bij de B junioren weinig concurrentie. Haar grootste tegenstander was zij zelf. Al een paar weken kampt zij met liesproblemen, opgelopen door het veelvuldige starten en sprinten bij de regioselectiewedstrijden en het NK Supersprint. Zij wist zowel de 500 als de 1000 meter te winnen in resp. 44,03 en 1.26,74 en werd hiermee net als vorig jaar gewestelijk kampioen sprint.