Home > Geen categorie > Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Op 15 oktober opende de Jaap Edenbaan als laatste ijsbaan van Nederland haar deuren voor weer een schaatsseizoen. Echter de vreugde was dit keer wel van erg korte duur, want op maandag 23 oktober werd de baan alweer gesloten en wel tot zeker 7 november. Hiermee is de Jaap Edenbaan de eerste baan van Nederland die alweer gesloten is. Volgens de website van de Jaap Edenbaan zou dit allemaal te maken hebben met onverwachts technisch onderhoud. Houd de website van de Jaap Edenbaan dus in de gaten de komende periode!

dsc02731In de week dat de baan wel open was, waren er een tweetal marathonavond wedstrijden. Op woensdag 19 oktober startte de baancompetitie voor de Masters (40+ rijders). Dit seizoen zijn deze wedstrijden weer terug op de woensdagavond en zijn alle rijders verplicht om een helm te dragen. Dit komt de veiligheid zeker ten goede als we binnenkort weer de nodige valpartijen kunnen verwachten wanneer de blaadjes vallen uit de bomen aan de Middenweg-kant. Ook is veranderd dat de categorie├źn Masters 1 en Masters 2 weer gelijktijdig starten. De Masters 2 rijden 35 ronden. Tijdens deze ronden moeten de Masters 1 rijders achter de Master 2 rijders blijven. Nadat de Master 2 rijders zijn gefinisht rijden de Masters 1 nog 15 ronden door waarna zij ook gaan afsprinten.

Bij de Masters 1 reed namens Hard Gaat Ie John van Dijk mee. Zoals altijd reed John weer een bekeken race waarin hij uiteraard ook een keer een aanval plaatste en zo in een van de kopgroepen vertegenwoordigd was. Echter kreeg deze groep niet de zege van het peloton waarna John in het peloton finishte op een fraaie 6e plaats.

Bij de Masters 2 waren Werner Rem en Haijo van der Werf namens Hard Gaat Ie van de partij. Goed te zien dat Haijo na afwezigheid van een jaar weer terug was in het peloton. Dat hij het schaatsen nog niet was verleerd bleek wel uit het feit, dat hij direct als 4e eindigde. Ook Werner Rem wist zich in de punten te rijden met een mooie 19e plaats.

Na de dweil was het de beurt aan de Masters 3, de categorie waarin onze club traditioneel altijd de meeste deelnemers levert. Echter deze avond stonden alleen Paul Latta en Peter Luiten aan de start. Paul eindigde in het peloton op een 42e plaats net buiten de punten. Voor Peter duurde de marathon een ronde te lang want bij het ingaan van de laatste ronde kwam Peter ten val waardoor hij niet werd geklasseerd.

Inmiddels gaf de klok 22.45 uur aan waarna de Masters 4 van start gingen. Ook hier een minimale deelname van Hard Gaat Ie rijders. Bij al dit mannengeweld was het namelijk alleen Anky Faber die dapper meestreed aan de kop van het peloton. Het tempo zat er goed in zo laat op de avond. Deze categorie rijdt dan wel 10 ronden minder dan de Masters 3 maar klokte dezelfde gemiddelde rondetijd (39,6) als bij de Masters 3 rijders. Praktisch een voltallig peloton sprintte uiteindelijk om de dagprijzen waarbij Anky een fraaie 7e plaats pakte.

Zaterdagavond 22 oktober was het de beurt aan de landelijke marathonrijders. Het was weer een gezellige drukte op de baan met veel publiek en onder prima weersomstandigheden werden de wedstrijden gereden in de Top- en Dames- divisie en als laatste was het de beurt aan de beloften. Het werden spannende wedstrijden met mooie winnaars als Arjan Stroetinga en Francesca Lollobrigida en bij de beloften pakte Mark van der Harst de winst op zijn thuisbaan.