Home > Geen categorie > Finale Portengen Pupillencompetitie

Finale Portengen Pupillencompetitie

Zondagochtend 12 februari heeft schaatser Tara Hanssen (12) uit Landsmeer de Portengen pupillen competitie van Amsterdam en omstreken op haar naam geschreven.

De Portengen pupillen competitie bestaat uit 8 wedstrijden en een finale. De wedstrijden worden gereden op de Jaap Edenbaan en pupillen uit de gehele regio Amsterdam, Amstelveen, Almere, Lelystad doen hier aan mee.

Tara begon aan de finale met een tweede plaats in het tussenklassement. Onder prachtige omstandigheden met mooi ijs en rustig weer reed ze een goede 500m (2e plek) en een zeer goede 1000m (1e plek) waarmee ze haar directe concurrent 3 seconden voor bleef. Het resultaat was een 1e plek in het algemeen klassement. Tara ging naar huis met een grote beker en met de wisselbokaal van de Portengen pupillen competitie.

Ook andere leden van Hard Gaat Ie deden mee met de Portengen pupillen competitie en waren uitgenodigd voor de finale. Filippa van Dijk wist de eerste plaats te bemachtigen bij de meisjes pupillen D/C, Kees Joon eindigde op de derde plaats bij de jongens pupillen C/D, Silke Nolen veroverde de tweede plaats bij de meisjes pupillen B en Marijn Schepers eindigde op de derde plaats.

PPC-Eindklassement