Home > Geen categorie > Finale Portengen Bokaal voor Pupillen

Finale Portengen Bokaal voor Pupillen

Tom Meijer en Emma Fransen hebben zondagochtend in alle vroegte op de Jaap Eden IJsbaan de finale van de Portengen Bokaal gereden. De omstandigheden waren goed, weinig wind en koud. Maar er was wel een dikke mist, waardoor HGI coach Wolbert zijn pupillen niet kon zien finishen.

Na 3 voorrondes eerder dit seizoen stond Tom 4e in het klassement jongens pupillen C/D/E. In de finale schaatste Tom twee prima wedstrijden en konden er dubbele punten worden verdiend. Op de 500 meter reed hij de 4e tijd in 57,50 sec en op de 300 meter de 3e tijd in 36,13. Met dit mooie resultaat haalde hij het podium met de 3e plaats!

Emma stond na de voorrondes ook 4e in het klassement meisjes pupillen A. Ze hoopte door de dubbele punten tijdens deze finale nog op een 3e plek te eindigen. Helaas stelde haar tijd van 51,41 op de 500 meter een beetje teleur. Ze werd hiermee 5e. Op de 1000 meter reed ze de 2e tijd in 1.44,33. Emma behield met dit resultaat haar 4e plek in het eindklassement.

Bij de Aafje Houwer Trofee in Thialf en de jubileumwedstrijd in Hoorn stonden er veel jeugdschaatsers van Hard Gaat Ie aan de start. Hopelijk doen zij volgend seizoen ook mee aan de wedstrijden van de Portengen Wisselbokaal voor pupillen.