Home > Geen categorie > Finale jeugdmarathon competitie

Finale jeugdmarathon competitie

Zondagochtend werd in de regen de finale van de marathoncompetitie voor pupillen en junioren verreden. Voor Hard Gaat Ie verschenen verschillende rijders aan de start om hun positie in het klassement te behouden of te versterken.

De meisjes pupillen startten met hun 8 ronden. Iris Verbeek (dpb) en Lisa Brandt (dpa) deden mee voor Hard Gaat Ie. Er werd snel gereden, met tussentijdse aanvallen om de kopgroep uit elkaar te rijden. Iris wist meerdere keren een gat dicht te rijden. Dit kostte zoveel kracht dat ze de laatste tempo versnelling niet kon volgen. Ze werd mooi 3e en behield daarmee haar 3e plek in het klassement. Lisa reed lang bij de kopgroep en moest pas de laatste 2 ronden afhaken. Ze werd 5e vandaag en 5e in het algemeen klassement.

Na de meisjes waren de jongenspupillen aan de beurt. Aan de start voor Hard Gaat Ie kwamen Tom Meijer (hpa), Niels Brandt (hpc), Gijs Nolen (hpc), Ingmar Kaizer (hpc) en Theun Asjes (hpa). De jongens reden 10 ronden en gingen meteen goed van start. Gijs reed op kop en hield dat bijna 6 ronden vol. Theun en Ingmar bleven goed aansluiting houden met de kopgroep waarin Gijs, Tom en Niels vooraan reden. Het werd een felle strijd met meerdere versnellingen en ontsnappingen. De laatste ontsnapping van Thomas Landman (hpb) was niet te pareren. Hij werd de winnaar van vandaag, Tom werd 3e en Niels 5e. Dit was voor Tom voldoende om zijn 1e plaats in het klassement te behouden. Niels eindigde als 5e in het algemeen klassement en Gijs als 9e.

Bij de junioren reden Elke Asjes (dc1) en Jip Syrier (hc2) 13 ronden. Elke wist een goed groepje te vinden waar ze mee kon samenwerken. Ze werd 6e en 11e in het klassement. Jip wist lang stand te houden in de kopgroep. De laatste ontsnapping en daarbij behorende tempo versnelling kon hij niet volgen. Hij werd 4e in deze wedstrijd en 4e in het algemeen klassement.

Uitslagen marathon: jeugd uitslagen 2018-2019