Opening Jaap Edenbaan

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening Jaap Edenbaan

16 oktober 2021 - 27 maart 2022

Beste schaatsliefhebber,

Afgelopen seizoen was een lastige winter voor de ijsbaan. Met veel aanpassingen hebben we gelukkig toch kunnen blijven schaatsen op de 400-meterbaan, maar het kwam met een grote prijs: een groot deel van de winter hebben de halverenigingen (kunstschaatsen, ijshockey en shorttrack) hun geliefde sport niet kunnen uitoefenen, de horeca bleef gesloten en veel liefhebbers konden op de 400-meter niet (altijd) terecht. Daarnaast was er sprake van een grote toename in operationele kosten door het inhuren van extra materialen en personeel om te kunnen voldoen aan de geldende overheidsrichtlijnen. Vanaf zaterdag 16 oktober begint het volgende schaatsseizoen. Wij kunnen niet wachten om je weer te ontvangen! De omstandigheden voor komende winter zijn weer enigszins genormaliseerd.

Corona
We stappen dit seizoen niet meer op vanaf het middenterrein. We maken gebruik van de normale opgang, waar extra ruimte is gemaakt voor het aan en uittrekken van de schaatsen. Daarnaast is er aan de kant van de jurytoren extra opstapruimte gecreëerd, ook hier met voldoende ruimte om je schaatsen aan en uit te trekken! De belangrijkste Corona-regels voor nu zijn
• Op het terrein hoeft nergens meer 1,5m onderlinge afstand gehouden te worden
• Het terrein kan worden betreden met een geldige entreekaart die vooraf is gekocht op www.jaapeden.nl of (indien nog beschikbaar) bij de ticketautomaat bij de entree. Ook een geldig lesabonnement of BGA abonnement werkt op de eigen tijd bij de poortjes.

Coronatoegangsbewijs (QR-code)
Voor het betreden van het terrein is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen. Uitzondering is er voor
• Alle bezoekers van 13 jaar en ouder; deze dienen bij de ingang van de horeca-faciliteiten (JAAP, Boven Nul en Chalet) een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen. Bezoekers ouder dan 14 jaar moeten tevens een legitimatiebewijs kunnen tonen!

Het entree-gebied
In verband met de Corona-maatregelen was vorig seizoen de toegang volledig gedigitaliseerd; kaartjes dienden vooraf gekocht te worden. Besloten is om dit te handhaven. Iedereen is nu immers gewend aan deze werkwijze en het brengt ook voordelen: het bezoek aan de ijsbaan is plezieriger, omdat de drukte beter gespreid kan worden. Deze zomer is er daarom veel tijd besteed aan het
optimaliseren van de systemen, zodat de toegang nog soepeler gaat. De website en de webshop zijn verder ontwikkeld; het is nu eenvoudiger om online een kaartje te kopen of je bezoek te
verplaatsen. Ook staat er op het voorterrein een ticket-automaat zodat je ter plekke nog een kaartje kunt kopen als deze nog beschikbaar zijn. En tot slot houden we er ook in dat je je bezoekerskaartje online (of bij de ticket-automaat) kunt krijgen. Je hoeft dus nooit meer in de rij te staan bij de kassa. Bij de informatiebalie is er daardoor tevens meer tijd om jou goed te helpen wanneer je vragen hebt!

De 400-meterbaan
Het goede nieuws is dat we niet meer gebonden zijn aan een onderlinge afstand van 1,5 meter tot elkaar op het terrein. Wel hebben we besloten om extra zitplaatsen rondom de 400-meterbaan te maken zodat we extra ruimte kunnen geven aan de bezoekers die daar prijs op stellen. Verder is op de 400-meterbaan de volgende wijziging van kracht; je entree is gekoppeld aan een tijdstip dat je de baan op kunt. Als gezegd doen we dit om bezoek beter te spreiden en je bezoek aangenamer te maken.

Verenigingen op de 400-meterbaan
Op verzoek van de Baanvereniging Groot Amsterdam (BGA) heeft Jaap Eden extra verenigingsabonnementen beschikbaar gemaakt op de toerschaatsuren van maandag, dinsdag en donderdag om 19.40 uur. Ook is besloten dat de Jaap Eden Schaatsschool op die uren geen lessen meer geeft aan beginnende schaatsers. Doel van deze maatregelen is dat deze toerschaatsuren meer een eigen karakter krijgen en aansluiten bij de wensen van de bezoekers. Hierbij geldt wel: er kan niet (gratis) worden doorgeschaatst op het publieke uur van 21.00 uur. Dat uur is dan weer beschikbaar voor losse recreatieve bezoekers en schaatslessen voor beginners. Op die wijze krijgt ook dat uur een eigen karakter. Verder heeft de BGA een verzoek ingediend voor een roosterwijziging op de zondagavond. Hierbij wordt het abonnementsuur samengevoegd en komt er ruimte voor extra ijs voor jeugdwedstrijden. Nadat in de voorjaarsvergadering bleek dat verenigingen dit voorstel steunden heeft Jaap Eden ingestemd met deze roosterwijziging.

Jaap Edenbaan
Voor alle overige informatie betreffende de Jaap Edenbaan, kun je terecht op hun website https://www.jaapeden.nl/

Start van seizoen 2021-2022
Voor al het publiek openen wij de deuren vanaf zaterdag 16 oktober. Dan kan er weer op de 400-meterbaan worden geschaatst en is de ijshal weer geopend volgens het reguliere rooster. Vanwege de geldende maatregelen zijn er rondom de opening geen speciale activiteiten. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Eindelijk weer het ijs op!

Gegevens

Begin:
16 oktober
Einde:
27 maart 2022

Locatie

Jaap Eden IJsbaan
Radioweg 64
Amsterdam, Noord Holland 1077 BG Nederland
Website:
www.jaapeden.nl