Home > Geen categorie > Emma Kant Gewestelijk Kampioen Sprint

Emma Kant Gewestelijk Kampioen Sprint

In het weekend van 28 en 29 november werden in het Gewest Noord Holland/Utrecht twee Gewestelijke Kampioenschappen gereden. De junioren streden om het Gewestelijke Kampioenschap Sprint in Utrecht en de neo’s, senioren en masters om het Gewestelijk Kampioenschap Allround in Alkmaar.

Op de Vechtsebanen in Utrecht reden bij de C, B en A junioren per categorie de snelste 16 dames en heren van het gewest. Helaas waren bij de dames A junioren de toppers niet aanwezig, zij reden een World Cup junioren in Berlijn. Derhalve kwamen in deze categorie maar 11 dames aan de start. Bij de C junioren leidde Emma al na de eerste dag. Zij reed de 3e tijd op de 500m in 43,23 en won overtuigend de 1000m in 1.26,23 (PR). Met deze laatste tijd schreef zij het al 10 jaar oude HGI clubrecord van Mandy Blokzijl uit de boeken. De 2e dag was het code oranje in Nederland en ook zeker op de Vechtsebanen. Onder zware omstandigheden met veel wind werden de 500 en 1000 meter opnieuw gereden. Bij de meeste rijders kwamen de tijden niet meer in de buurt van de eerste dag. Emma reed weer de 3e tijd in 44,03 en reed bij de C-junioren op de 1000m als enige onder de 1.30 in een tijd van 1.29,00 Op de vraag of ze erg veel last van het slechte weer had, antwoordde ze nuchter: “Nah, dat ben ik wel gewend”  In het algemeen klassement werd Emma eerste, gevolgd door Robin Groot en Anna van den Bos (foto).

De Gewestelijke Kampioenen Sprint 2015 zijn geworden:

Junioren C: Emma Kant en Daan Kool
Junioren B: Josien van der Wal en Janno Botman
Junioren A: Lina Miedema en Jelte Boersma

In Sportcomplex de Meent in Alkmaar leek het op de eerste dag even Al(k)ma Ata. De wind viel gunstig op de baan, waardoor de rijders bijna 350m rugwind hadden. Het ijs sloeg wel snel aan, maar er werd regelmatig gedweild. De organisatie heeft er alles aangedaan om voor een ieder gelijke omstandigheden te creëren. Bij de senioren resulteerde dit in 2 mooie persoonlijke records voor Martijn Goedhart op de 500m in 41.82 en op de 1500m in 2.02,22. Henriëtte Goede was ook zeer tevreden, zij reed bij de masters de snelste tijd in 45,76 en een 3e tijd op de 1500m in 2.21,67. Helaas was ook hier de 2e dag veel zwaarder, nu meer tegenwind dan wind mee en de conditie van het ijs was minder goed. Geen ideale omstandigheden dus om de afsluitende 3000m te rijden. Martijn Goedhart reed 4.40,16 en werd bij de senioren 5e in het eindklassement. Henriëtte Goede reed 5.29,64 en werd bij de masters mooi 3e in het eindklassement. Gefeliciteerd!Henriette GK Allround

De Gewestelijke Kampioenen Allround 2015 zijn geworden:

Neosenioren: Marjolein van der Steen en Olof Gerritsen
Senioren: Lotte de Jong en Wessel Schilders
Masters: Jolanda Grimbergen en Hans van Peperstraten