Home > Geen categorie > Emma Kant 5e op NK Pure Sprint

Emma Kant 5e op NK Pure Sprint

Even was Emma Kant weer terug op het Amsterdamse ijs waar ooit het schaatsen voor haar begon. Onder herfstachtige omstandigheden werd het NK Pure Sprint gehouden op de Jaap Edenbaan. Heel veel wind, plensbuien en aangeslagen ijs deden haar weer terugdenken aan al die jaren die ze hier als pupil en C junior heeft doorgebracht. Nu reed ze hier als A junior haar laatste wedstrijd bij de junioren, want volgend seizoen wordt ze neosenior.

Het was voor het eerst in bijna 50 jaar dat de Jaap Edenbaan het strijdtoneel was voor een NK langebaanschaatsen. Het NK Pure Sprint is een wedstrijd voor de snelsten over de kortste afstanden in een klassement over 100, 300 en 500 meter. Stokoude baanrecords sneuvelden…

Het ging eigenlijk best goed met Emma, want ondanks een taaie week met veel studeren, reed ze zich bij de top 5 bij de A junioren. Op de 2 kortste afstanden reed ze net boven haar persoonlijk record, 100 meter in 11,37 (9e) en de 300 meter in 27,07 (3e), goed voor een bronzen medaille. De 500 meter legde ze af in 41,95 (5e). In het algemeen klassement eindigde ze hiermee op een prima 5e plaats.

Alle uitslagenĀ hier