Home > Geen categorie > Emma Fransen wint weer een marathon

Emma Fransen wint weer een marathon

Terwijl in Korea de 5000m mannen gereden werd, stonden pupillen en junioren aan de start voor een langebaan wedstrijd en een marathon. De harde wind zorgde ervoor dat persoonlijke records moeilijk waren om te rijden. Iedereen bleef iets boven zijn pr, maar er werd goed gereden. UitslagenĀ hier

Bij de marathon voor dames pupillen stonden veel meisjes aan de start voor 8 ronden. Er werd slim en tactisch gereden. Romy Bush, van Centrum Oostzaan, had een goede dag en wist zich staande te houden in de kopgroep en eindigde op de 5e plaats. Iris Verbeek en Lisa Brandt reden steeds verder naar voren waarbij Iris door een lange eindsprint als 8e over de finish kwam.
Bij de heren pupillen (10 ronden) stond Niels Brandt als een van de jongste deelnemers aan de start. Hij reed slim en gedurfd. De kopgroep ging nog net iets te snel. Helaas verloor hij de eindsprint om de 4e plek en werd daardoor 5e. Maar het was een mooie wedstrijd.

De junioren C heren en dames reden 12 ronden. Voor Hard Gaat Ie stonden Jip Sijrier en Emma Fransen aan de start. Emma rijdt in de Amsterdamse C Selectie, waardoor dit haar eerste marathon van het seizoen was. Ondanks een val in het begin van de marathon wist ze opnieuw naar voren te rijden in een snelle inhaalrace. Waarna ze in de kopgroep even kon bijkomen. Twee ronden voor de finish ging ze er vandoor, waarbij alleen een jongen van de Diemer ijsclub haar kon bijhouden. In een mooie tweestrijd won ze uiteindelijk de wedstrijd. Jip had vandaag niet zijn dag. Hij reed de marathon rustig uit.

Emma Fransen won 2 weken geleden ook al de marathon om de AIJC bokaal junioren C1 in een goede tactische race. Bij de langebaanwedstrijd werd ze 2e op de 500 meter in 48,82 en 4e op de 300 meter in 31,65 en werd hiermee 3e in het klassement. UitslagenĀ hier