Home > Geen categorie > Emma 10e op NK Junioren Allround

Emma 10e op NK Junioren Allround

Emma Kant werd afgelopen weekend 10e op de Nederlandse Kampioenschappen Allround voor junioren B. Weliswaar een mooie klassering, maar het verliep niet zoals de Landsmeerse het voor ogen had. Op de 1500 en 3000 meter waar normaliter haar kracht ligt, was ze wegens ziekte helaas niet op haar best.

Het was al weer 20 jaar geleden dat het NK voor junioren op de snelle baan van Thialf in Heerenveen gehouden werd. Het vernieuwde Thialf voldoet aan alle wensen die je maar als wedstrijd schaatser kunt hebben en het is geweldig dat het mooiste evenement van het jaar op deze baan plaatsvond. Alle wedstrijden waren via een livestream van KPN op YouTube te volgen.

Helaas is het HGI rijder Emma Kant niet gelukt om op de eerste dag van het toernooi fit aan de start te staan. Op de eerste afstand de 500 meter, opende ze wel sneller dan ze ooit deed in 11,36 maar de volle ronde kwam alles behalve gemakkelijk. Het resulteerde wel in een persoonlijk record van 41,45 en een nieuw HGI clubrecord. Ook op de tweede afstand de 1500 meter opende ze weer snel gevolgd door een goede volle ronde, maar daarna was de energie op. Haar eindtijd van 2.09,42 lag ruim 3 seconden boven haar persoonlijk record, dat ze een paar weken eerder nog in Thialf had gereden.

Op de tweede dag voelde Emma zich wel iets beter, maar ze had nog te weinig energie in haar lijf om een wedstrijd goed uit te rijden. Op de derde afstand de 1000 meter, opende ze weer snel gevolgd door een goede ronde, maar ze had weer moeite met de slotronde. Toch verbeterde ze haar PR met maar liefst 2 seconden naar 1.21,63, wat tevens een nieuw HGI clubrecord is. In het tussenklassement stond ze verrassend nog net bij de eerste 12 rijders, die de slotafstand de 3000 meter mochten rijden. Aanvankelijk wilde ze zich afmelden, maar besloot een paar minuten voor de race om het toernooi toch netjes af te maken. Door energie zuinig te rijden kwam ze de 7 ronden aardig door in een degelijke vlakke race. Met de 9e tijd van 4.38,79 bleef ze 6 seconden van haar beste tijd verwijderd. In het algemeen klassement werd de eerstejaars B-juniore 10e.

Een terugblik, alle informatie, uitslagen en klassementen zijn terug te vinden op de website van schaatsen.nl of via deze link

Foto: Hidde Muije