Home > Verslagen > Eerste marathonfinales

Eerste marathonfinales

Afgelopen woensdagmiddag 4 maart reed de jeugd hun finale marathon en massa start. Aan deze competitie heeft Emma Kant deelgenomen. Tijdens de finale heeft ze beide onderdelen gewonnen en in het eindklassement (na negen wedstrijden) heeft Emma ook twee mooie eerste plekken behaald. Een geweldig resultaat!

Woensdagavond was ook de eerste marathonfinale voor de volwassenen. De vrouwen startten de avond met 30 ronden op het rondenbord. HGI stond aan de start met zes vrouwen: Ria Krop, Anky Faber, Sabine van Opzeeland, Sybille Mulder, Dewi Paardekooper en Emma Kant. Emma deed voor het eerst mee, maar zij mocht niet aanvallen van de jury. Het ging niet heel hard, maar er werden steeds dubbele pelotonnetjes gevormd naast elkaar. Voor Sybille werd het nog een spannende race.
Sybille: “Ik voelde me erg ingesloten en belandde steeds weer aan de achterkant. In de laatste zes ronden werd het tempo opgevoerd. Ik had helaas niet de benen om weer weg te sprinten net zoals de vorige marathon. Mijn doel was om niet te ver van nummer 58 te eindigen, want anders zou ik mijn tweede plek in het klassement verliezen. Ik zat bijna opgesloten in de eindsprint, maar ben uiteindelijk vierde geworden en in het eindklassement heb ik mijn tweede plek behouden op een punt voorsprong.”

Sybille met beker

Anky Faber is tijdens de finale 25ste geworden en is in het eindklassement 16e geworden.

Bij de C1/M1 kwam alleen John van Dijk in actie. John is deze avond 14e geworden en heeft een zevende plaats behaald in het eindklassement. Hayo van der Werf die helaas niet aanwezig was in de finale is in het eindklassement geëindigd op een 18e plaats.

De C3 was als laatste op de avond aan de beurt. Sinds een paar weken rijdt Simon Rem hierin mee en doet het heel goed. Op de finaleavond is hij mooi tweede geworden. In het eindklassement is hij alsnog negende geworden na maar een half seizoen mee te hebben gereden!

Aankomende week rijden de masters hun finalewedstrijd en dan zit het seizoen er alweer bijna op.