Home > Geen categorie > Landijsbaan is vanaf heden gesloten

Landijsbaan is vanaf heden gesloten

De ijsbaan is weer gesloten. Vanochtend werden de jeugdschaatslessen op de landijsbaan gehouden, want door de vorst van vannacht was de ijsconditie redelijk en heeft het bestuur besloten open te blijven voor het publiek zolang het ijs zich goed hield. De toegang was gratis!

De afgelopen dagen is er hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen om de ijsbaan in de loop van de week open te krijgen. De kantine is gepoetst, de verlichting nogmaals geïnspecteerd, de rubbermatten liggen klaar om uitgerold te worden. De ijsmeesters houden vanaf nu de weerkaarten en de baan nauwlettend in de gaten.

Zaterdag 24 februari kunnen we constateren dat de baan grotendeels is dichtgevroren. En dat er een ijslaagje van 1 centimeter gemeten is. Alleen links in de hoek zwemmen nog wat eendjes. Kijkend naar de voorspellingen moet het in de komende nachten gaan gebeuren. We hebben zo’n 6 centimeter ijs nodig. Nu maar hopen dat de voorspellingen uitkomen en overdag de temperatuur niet teveel gaat oplopen.

Dinsdag 27 februari meten we 2 tot 3,5 cm ijsdikte, nog niet genoeg…

Vrijdag 2 maart ging de ijsbaan even open, maar moest al weer na een paar uurtjes de deuren sluiten. Door de grote toeloop van mensen en de kracht van de zon bleek het ijs toch te onbetrouwbaar te zijn.