Home > Geen categorie > De clubkampioenen zijn bekend!

De clubkampioenen zijn bekend!

De algemeen clubkampioenen 2018 zijn bekend, het zijn Tim Wals en Leila Meijer geworden. Het ijs was hard en snel, ideale omstandigheden om een clubkampioenschap te houden zou je denken. Gezien het aantal gereden persoonlijke records (28) was dat ook zo. Maar de temperatuur was -4 graden en door de snijdende harde wind was er een gevoelstemperatuur van -10 graden, het zonnetje maakte wel iets goed. Toch gaven de bikkels van HGI en Centrum nergens om, zij stonden vanochtend om 7 uur klaar om van start te gaan en te strijden voor wat ze waard zijn.

Het werd een mooi kampioenschap met 54 deelnemers en een klassement over 2 afstanden. Quinten Heerma reed de snelste 500 meter in een tijd van 43,10, nipt sneller dan zijn vader Martin die er 43,13 sec overdeed. Helaas meldden beide zich af wegens ziekte voor de 2e afstand en streden derhalve niet meer mee om het algemeen kampioenschap.

Na de wedstrijd verzamelde iedereen zich in de kleedkamers, waar onder het genot van een hapje en drankje de uitslagen bekend werden gemaakt door wedstrijdleiders Dennis van Vlaanderen en Jan Paul Drost.

De pupillen D/E reden 100 en 300 meter. Bij de jongens won Niels Brandt, 2e Gijs Nolen en 3e Tim Verbeek. Bij de meisjes won Nynke de Jager, 2e Milya Bierdrager en 3e Lieke Visser.

De pupillen B/C reden 500 en 300 meter. Bij de jongens won Tom Meijer en 2e Theun Asjes, bij de meisjes won Fleur Meijer, 2e Lisa Brandt en 3e Iris Verbeek.

De pupillen A reden 500 en 700 meter, die bij de meisjes gewonnen werd door Elke Asjes en 2e Nadia Schermel. Bij de jongens won Biko Hogenes en werd Lotan Bierdrager 2e.

De C-junioren reden 500 en 1000 meter, die gewonnen werd door Emma Fransen, 2e Eline Hogervorst en 3e Anouk Wals. Jip Sijrier won bij de jongens.

De A/B junioren reden 500 en 1500 meter. De snelste dame was Leila Meijer en 2e Zoe Paardekooper. Tim Wals won bij de heren,  2e Simon Rem en 3e Rinus Drost.

Ook de senioren reden 500 en 1500 meter met als winnaar bij de heren Jan Paul Drost en bij de dames Sybille Mulder. De snelste 60-plusser was Hayo van der Werf.

Klik hier voor alle uitslagen.