Home > Geen categorie > Damstede meisjes naar NK Scholen Ploegenachtervolging

Damstede meisjes naar NK Scholen Ploegenachtervolging

HGI rijders Leila Meijer, Emma Kant, Emma Fransen en HCA rijder Quinty van Wijnbergen hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Scholenploegenachtervolging 2016. De vier komen uit voor het Damstede Lyceum gevestigd in Amsterdam Noord.

De ploegenachtervolging voor scholieren uit het voortgezet en hoger onderwijs is een jaarlijks evenement waaraan meer dan 2500 jongeren meedoen. Het NK SPA is er voor iedereen, want zowel licentiehouders als niet-licentiehouSPA Hoornders kunnen strijden om de hoogste eer.  Door het hele land gaan scholieren en studenten in de voorronde strijden om een plek in de finale.

Bij de voorronde op ijsbaan de Westfries in Hoorn deed Damstede mee met een meisjes-  en een jongensteam in de categorie licentierijders t/m 14 jaar. In deze categorie worden in 2 voorrondes 3 ronden gereden tegen een ander schoolteam, waarna de finale volgt met de beste 4 teams. Alleen de winnaar van de finale plaatst zich voor het NK. Het jongensteam van Damstede werd derde. De meisjes wonnen de voorrondes met gemak, maar maakten het in de finale nog erg spannend. Ze wisten slechts met een halve seconde voorsprong te winnen van het sterke Tabor College uit Hoorn met de rijders Evelien Vijn, Ramona Westerhuis, Nikita Praag en Dewi Nicolai. Met deze winst kwalificeerden de Damstede meisjes zich voor het NK SPA, dat op 10 maart gehouden zal worden in de Uithof in Den Haag.


Uitslag meisjes licentiehouders t/m 14 jaar

1. Damstede Lyceum   1.41,07
2. Tabor College           1.41,55
3. Martinus College     2.04,10