Home > Verslagen > Dam tot Dam Fiets Classic 2013

Dam tot Dam Fiets Classic 2013

In April hadden de junioren de 60 km van de Ronde van Noord Holland volbracht door de storm. Elke keer worden er weer meer kilometers afgelegd op de vrijdagavond. De volgende stap is dan ook de 105 km te gaan fietsen met de Dam tot Dam Fiets Classic.

Op zondag 22 september was het heel mooi weer, een fantastische dag om te gaan fietsen. Geen wind, maar wel een lekker temperatuurtje. Om 8 uur verzamelen op het Raadhuisplein. We werden door “snelle” Jelle uitgezwaaid. Leuk dat je er zo vroeg was. Bij de pont aangekomen kwam de rest erbij. Met zo’n 20 fietsers reden we naar de Dam. Voor vertrek nog even goed eten en drinken bij het monument op de dam.

foto

De route ging zoals gewoonlijk door de Ij-tunnel. Daar kon iedereen zo hard mogelijk naar beneden rijden om zo makkelijk mogelijk weer uit die kuil in de weg te rijden.

In Oostzaan werden we aangemoedigd en gefotografeerd door kennissen en familie leden. Bij het Zaanshoekje hebben we afscheid genomen van de fietsers die de 40 km gingen fietsen.

Na Knollendam reden we dan eindelijk door de weilanden in het heerlijke zonnetje. Geen wind. Gemiddeld zo’n 25-30 km per uur. In Oost Graftdijk was de eerste verzorgingspost. Op een deuntje van een Oostzaanse trompetter band, rustten we en aten we wat. Wel veel wespen helaas.

Nadien waren we even elkaar kwijt, maar gelukkig vlakbij de De Rijp waren we weer samen aan het fietsen. Door De Rijp nog een extra rondje gereden; verdwaald in De Rijp. De weg vervolgde zich kriskras door de Beemster. Via Hobrede, Oosthuizen, Middelie kwamen we in Edam. Daar kwamen op de dezelfde route als van de 145 km. Zo vormde zich een behoorlijk groot lint van  fietsers langs de Ijsselmeerdijk. De volgende verzorgingspost was zoals gewoonlijk in Monnickendam. De moraal was nog steeds hoog, geen problemen met de fietsen of vermoeidheid. Zo gingen we dus verder, vele andere fietsers sloten zich achter ons groepje aan om uit de wind te zitten. Eindelijk kwamen daar de Schellingwouder bruggen. Door de stad kwamen we nog vlak langs Pieter z’n school. “Kijk Pieter zo fiets je dus naar school, het is alleen 105 km omrijden;-)” Op de dam aangekomen, werden we al gauw vergezeld door andere HGI fietsers, die de 145 km hadden afgelegd. Met de medaille en traditionele bidon in de hand naar huis. Een prachtige snelle route door Amsterdam Noord, zonder de lopers gelijk vloers te hoeven kruizen.

Thuis in Oostzaan hadden we bij elkaar 134 km op de teller.

De fietsers zijn steeds sterker geworden afgelopen 2 jaar. We zijn benieuwd naar alle PR’s, die weer gereden gaan worden op de schaats dit jaar!

 

Hans