Home > Verslagen > D3 Marathon 2 november 2011 [video]

D3 Marathon 2 november 2011 [video]

Voor mij was dit dus de eerste marathon, want de vorige keer vierde ik mijn herfstvakantie in Drenthe. Wel wat gemist, maar gelukkig hebben de dames 3 van HGI de eerste keer heel wat puntjes binnen gehaald.

Zal ik het wel kunnen bijhouden? Zo’n eerste keer is toch altijd weer spannend.
Maandagavond getraind in Hoorn, dinsdagavond met Rene Koning, woensdagavond om half acht al op de IJsbaan. Nog even een paar schaatsoefeningen, ik was er klaar voor.

Na een loze ronde begon de strijd. Ik zat mooi voorin maar niet op kop, je krachten sparen zei Rene dinsdag en af en toe iets rechter op schaatsen. Het gaat goed, ik blijf mooi voorin. Rondjes tussen de 39.8 en 43.9. Maar dan in rondje 17 komt Karin ineens naar voren, met Sybille en nog een heleboel anderen. Oh help, ik kan het niet meer bijhouden en ik wil zo graag bij de kopgroep blijven. Het lukt me niet en ik raak ze kwijt. Ik zak af van een rondje van 38.7 naar 46. Jammer. Even tellen, krijg ik nog een puntje? Ik kan het niet goed zien. Sybille wint deze marathon met een laatste rondje van 34.7, Karin 3e, Anky 4e, Rosa 14e en ik 13e, toch nog 3 puntjes verdiend. Gefeliciteerd meiden, de punten zijn weer binnen.

geschreven door: Ria Krop