Home > Verslagen > Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Zondagmorgen 8 maart om 7 uur was het weer zover, de jaarlijkse clubkampioenschappen op de Jaap Edenbaan. Ook deze keer werden de wedstrijden georganiseerd in samenwerking met IJsclub Centrum uit Oostzaan. Hier en daar werd er nog wat gemopperd over het vroege tijdstip, maar het was gelukkig mooi zonnig weer met een briesje en het ijs was redelijk goed. Bij de meeste pupillen werden de persoonlijke records aangescherpt.

Clubkamp.HGI

Maar liefst 18 jeugdschaatsers (pupillen D, E en F) stonden aan de start voor de 100 en 300 meter. Bij de meisjes ging de winst naar Fleur Meijer en bij de jongens naar Tom Meijer. Volgend seizoen kunnen we vast weer rekenen op een nieuwe groep enthousiastelingen die een wedstrijdlicentie nemen.

De B en C pupillen reden een 500 en een 300 meter. De winst ging naar Emma Fransen en Seb Wals.

De A-pupillen  reden een 500 en een 700 meter. De winst ging naar Leila Meijer en Quinten Heerma.

De C-junioren reden een 500 en een 1000 meter. De winst ging naar Emma Kant en Tim Wals.

De overige categorieën reden een 500 en een 1500 meter. Bij de B-junoren ging de winst naar Dewi Paardekooper en Rinus Drost,  bij de A-junioren naar Tom Kant, bij de neosenioren naar Sybille Mulder en bij de senioren naar Martijn Goedhart. Bij de masters was de winst voor Anky Faber en Martin Heerma.

De clubkampioenschappen werden weer in stijl afgesloten met de ‘illegale’ afterparty in de herenkleedkamers, wederom uitstekend georganiseerd door de Koek & Zopie commissie. Namens de wedstrijdcommissie maakte Martijn Goedhart de algemene clubkampioenen bekend. Dit jaar zijn dat geworden:  Emma Kant en Tom Kant.

Op het smeltfeest van 28 maart zullen alle winnaars gehuldigd worden. Van harte gefeliciteerd!

Alle uitslagen: link