Home > Geen categorie > Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Het is 12 maart 2023. Na een inlooprondje en de gebruikelijke rek- en strekoefeningen, kon de wedstrijd beginnen. Ruim 40 pupillen van HGI en 7 pupillen van IJsclub Centrum (Oostzaan) stonden aan de start van de 100, 300 en 500 meter. Een klein beetje wind, maar een goede schaatstemperatuur zorgde voor prima omstandigheden voor de afsluitende wedstrijd van het seizoen. Er werd ingereden op de inrijbaan en er werden hier een daar wat ‘startjes’ geoefend.

      
Met gezonde spanning stonden de leden van de club aan de start. Blauwe, gele, rode en witte bandjes werden omgedaan, er werd vanaf de kant gefilmd, gefotografeerd en niet te vergeten hard aangemoedigd door de fans van de jonge fanatieke schaatsers.


De starter, Jelle Attema, zorgde voor een goed tempo in de wedstrijd en de juryleden in de toren hielden de tijden goed in de gaten. De omroeper moedigde via de luidsprekers de jonge schaatsers aan en op de baan werd er door de trainers gezorgd voor begeleiding van de pupillen.

   
Er werd gegooid met verschillende persoonlijk records. Heel erg knap met toch hier en daar wat tegenwind. De sfeer zat er goed in, kortom het was een fantastische afsluiting van een mooi schaatsseizoen. Zaterdag 18  maart wordt er bij het jeugdschaatsen nog gereden achter de jagermeesters en in de middag krijgen de kinderen van het jeugdschaatsen hun diploma. Op zaterdag 25 maart wordt er bekend wie de wisselbeker zal krijgen van de clubkampioenschappen. We danken alle schaatsers, trainers, juryleden en supporters die er een topseizoen van hebben gemaakt. Heel graag tot volgend jaar allemaal weer.

   

Toen de pupillen naar huis gingen werd het ijs gedweild voor de junioren en ouder om de 500/1000 of 500/1500 te rijden. We hebben allemaal genoten van de wedstrijd en danken hierbij weer de inzet van alle vrijwilligers en de mensen van de Jaap Edenbaan!