Home > Geen categorie > Clubbladarchief vanaf nu digitaal

Clubbladarchief vanaf nu digitaal

Het clubbladarchief van Hard Gaat Ie is vanaf nu digitaal beschikbaar op onze website. De bladen van de afgelopen jaren waren dat al, maar nu zijn ook alle clubbladen vanaf 1987 gescand en te lezen. In januari 1987 verscheen het eerste clubblad van Hard Gaat Ie. Tot dat jaar, een vereniging van op dat moment meer dan 85 jaar oud, was er nog nooit een clubblad verschenen. “Dat wordt dus wel eens tijd” vonden enkele leden, en het clubblad was geboren. Het was nog de tijd waarin clubbladen werden getypt, gestencild en geraapt, voordat ze werden bezorgd. Dat eerste blad had een gele voorkant. In dat blad was alleen tekst opgenomen, nog geen advertenties.

Het tweede blad zag er al ‘professioneler’ uit. De tekening van de schaatser op het club(voor)blad werd verzorgd door Rob Sepp, een familielid van een van de redactieleden. De omslag leek al een beetje op de huidige, en er werden advertentiebladen in het blad opgenomen. Daar waren bedrijven bij die nu niet meer bestaan, maar dat heeft nu ook wel iets nostalgisch.

In 1988, in 1989 en vele jaren later weer vond er opnieuw een kleine verandering plaats van de omslag. Inmiddels zijn we ruim 30 jaar en verschillende redacties en bezorgcoördinatoren verder, en het leek de redactie leuk om de nog bewaarde en aanwezige bladen te scannen en de digitale versies op de website te plaatsen. Bij René Segers werd een doos opgehaald met nog aanwezige bladen en er vond een chronologische sortering plaats van de bladen. Vanaf ongeveer 2009 waren de clubbladen al digitaal opgeslagen, maar die van voor die tijd werden gescand. Het resultaat ervan vind je op deze website. Voor wie het clubblad(archief) niet kan vinden:

Mocht iemand nog in het bezit zijn van een of meer clubbladen die niet op deze site aanwezig zijn, dan horen we dat graag. Dat kan via redactie@hardgaatie.nl of website@hardgaatie.nl. In dat geval halen we dat blad of die bladen graag op, en bezorgen we ze na het scannen weer terug.

Veel leesplezier!