Home > Geen categorie > Bochten clinic

Bochten clinic

Dinsdag 31 januari gaf trainer Niels Wijbrandts een bochten clinic aan de wedstrijdjeugd van Hard Gaat Ie en IJsclub Centrum.

 

Niels Wijbrandts kwam in het verleden uit voor Nederland op nationale en internationale shorttrack wedstrijden en kan dus met recht een echte bochtenspecialist genoemd worden. Tegenwoordig traint Niels de shorttrackers die trainen bij BGA en bij de nieuwe shorttrack vereniging Amsterdamse IJsclub (https://shorttrack-aijc.nl/)

Zo’n 40 pupillen en junioren deden deze avond mee aan de clinic. Eerst werd er gezamenlijk ingelopen en getraind met een cornerbelt en elastiek.  Heel diep zitten, hangen en de juiste houding oefenen.

Daarna snel schaatsen aan en het ijs op. In twee groepen werd er getraind met de bochten techniek en het juist aansnijden van de bocht. Wijd de bocht in, 3 snelle overstappen en dan bij de blokken uitkomen in het midden van de bocht. Bij alle oefeningen moest iedereen in hoeken van bijna 90 graden blijven. Heel zwaar voor de bovenbenen maar erg belangrijk voor de juiste techniek.  Daarom heeft iedereen huiswerk mee gekregen: vanaf nu tandenpoetsen met je benen in een hoek van 90 graden. Met 2x per dag 2 minuten oefenen worden die benen snel sterker.

Niels heel erg bedankt voor de leuke training! We hebben er heel erg veel van geleerd.