Home > Schaatsnieuws > Beroep Pechstein tegen schorsing afgewezen

Beroep Pechstein tegen schorsing afgewezen

Beroep Pechstein tegen schorsing afgewezen

01 oktober 2010

Het Hoge Gerechtshof in Zwitserland heeft vrijdag het beroep van Claudia Pechstein tegen haar schorsing afgewezen. De Duitse had beroep aangetekend tegen de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS. Pechstein kreeg eerder bij dezelfde instantie nul op het rekest in haar strijd tegen de uitsluiting.

De vijfvoudig olympisch kampioene zag zich in 2009 voor twee jaar geschorst worden door de internationale schaatsbond ISU in verband met abnormale bloedwaarden. Sinds de bekendmaking van deze straf is Pechstein in een verwoede strijd verwikkeld om haar straf ongedaan te krijgen. Dat deze drang naar eerherstel de Duitse niet in koude kleren is gaan zitten, blijkt uit het feit dat haar manager onlangs wereldkundig maakte dat Pechstein is getroffen door een zenuwinzinking.

De Duitse is geenszins van plan om zich neer te leggen bij de uitspraak van het Hooggerechtshof in Zwitserland. Haar advocaten hebben reeds laten weten naar het Europese Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg te stappen. De schorsing van Pechstein duurt tot februari 2011.

Gerelateerd

Schaatsers

 

Meer schaatsnieuws