Home > Geen categorie > Baancompetitie C2, C3 en dames ook gestart

Baancompetitie C2, C3 en dames ook gestart

Vrijdagavond 13 november was de eerste marathon van het seizoen voor de Dames en de Heren C2 en C3. De omstandigheden zijn niet bepaald optimaal voor een marathon, het waait hard, het ijs is slecht en het regent af en toe.

Als eersten gaan de mannen van de C3 van start. Elf kerels slechts voor de 25 rondjes. Voor HGI rijden Jochem van de Broek en Simon Rem. Jochem heeft er zin in en rijdt na de loze ronde vooraan. Hij houdt de koppositie een ronde of vier, maar het waait hard en op kop rijden kost kracht. Jochem zakt naar achter in het peloton, en bij ronde 10 houdt hij het voor gezien. Als het rondebord op 12 staat gaan er vier man vandoor. Het peloton lijkt ze in eerste instantie te laten gaan, maar als na een paar ronden de voorsprong terugloopt rijdt Simon met de rest van de groep achter zich het gat dicht. Net als de aansluiting een feit is rijden er aan de voorkant weer twee weg. Nu is niemand meer in staat om deze mannen bij te halen en ze finishen voor het peloton. Simon heeft veel kracht verspeeld en wordt 6e.

Daarna zijn de dames aan de beurt. Veel dames, geschat zo’n 40. Voor HGI Sybille Mulder en Dewi Paardekoper. Dertig ronden moeten de dames. De eerste tien rondjes blijft alles bij elkaar. Het tempo lijkt hoog. Sybille rijdt vaak op kop of voorin het peloton. Dan volgt de ene ontsnapping na de andere. Sybille rijdt veel gaatjes dicht. Met het rondebord op 20 valt Dewi in de ‘blaadjesbocht’ (de bocht bij de Middenweg). Ze staat snel weer op, maar moet de strijd uiteindelijk staken. Twee dames zijn intussen ontsnapt en worden niet meer ingehaald. Sybille heeft na al het kopwerk en gaatjes dichtrijden geen power meer en eindigt achteraan bij de sprint.

Bij de C2 zijn ook veel deelnemers. Voor HGI Emma Kant (in Gobad outfit) en Robert Vorstman (in Skate for Air outfit). In deze 40 rondjes valt vooral de prestatie van Bobbie Hondeveld op die een groep van een man of vijf leidt naar een ronde voorsprong. Later zal ook Bart Segers nog een ronde pakken. Hij wint de sprint van Bobbie.

Wat opviel was dat in C3, C2 en dames veel selectieleden reden. Waarschijnlijk omdat marathon natuurlijk een goede training is voor massastart dat officieel onderdeel wordt van langebaanschaatsen.