Home > Geen categorie > Alweer de laatste training

Alweer de laatste training

En dat was hem alweer.. De laatste training van het seizoen. Met twee grote groepen hebben we het afgelopen seizoen op vrijdagavond rondgereden. Het geel-blauw is goed vertegenwoordigd. De lachende gezichten verraden een gezellige sfeer in onze trainingsgroep. Het leven is goed bij Hard Gaat Ie op vrijdagavond. Het weer is ook goed. Bewolkt, weinig wind en kans op het Noorderlicht. Het Noorderlicht? Ja, het Noorderlicht. Uit een laserprojector. Maar nu eerst over de trainingen.

Dit seizoen stonden de trainingen onder leiding van Marjolijn Wolthuis, Dewi Paardekooper, Jan Paul Drost, Peter van Niekerk, Arjan Schreuder en Wolbert Meijer. Elke dinsdag en vrijdag stonden de trainers klaar met nieuwe uitdagingen voor onze rijders. Nieuwe technische, coördinatieve en conditionele opdrachten. Het is opvallend vaak mooi weer geweest, daar zijn we blij mee. We hebben het ook wel eens anders meegemaakt. Schuurpapier-ijs, warme voeten-ijs, pierenbadjes-ijs of  een complete rivier op het ijs. Dit seizoen hadden we gelukkig vaak glij-ijs. Dan wordt eindeloos rondjes rijden een stuk makkelijker. Telkens weer rechtdoor en na 100 meter linksaf. Maar elk rondje is anders, voelt anders aan, je benen voelen anders. Dat maakt schaatsen mooi. Het verveelt nooit.

Niet alleen bij de trainingen, maar ook bij de wedstrijden is Hard Gaat Ie goed vertegenwoordigd. Dit seizoen zijn er weer ontzettend veel persoonlijke records verbroken, bekers gewonnen, medailles omgehangen en zijn we vooral heel vaak op zondagochtend heel vroeg opgestaan. Er moet een groot compliment naar de ouders gemaakt worden, iedereen weet dat je niet elke zondagochtend zin hebt om 7 uur langs de ijsbaan te staan, maar het is fantastisch dat je het toch doet. Zo worden kampioenen grootgebracht en karakters gevormd.

De leukste wedstrijd van het seizoen is ook de laatste. De clubkampioenschappen worden op zondagochtend 17 maart verreden. De laatste keer vroeg opstaan, maar het is het zeker waard. Koffie, thee, cake, koekjes en andere zoetigheden wordt voor gezorgd. Na afloop worden de clubkampioenen bekend gemaakt tijdens onze bekende afterparty in de herenkleedkamer. Heb je je nog niet ingeschreven? Snel doen! Iedereen is welkom. Wedstrijdschaatsers met en zonder licentie, recreanten en jeugdschaatsers van de twee hoogste groepen.

Alle prijzen en titels die gewonnen zijn tijdens onze clubwedstrijden worden uitgedeeld tijdens het smeltfeest op zaterdag 6 april. We hebben een heerlijk stamppotbuffet klaar staan, daarvoor kun je je per e-mail aanmelden bij ansdebueger@gmail.com onder vermelding van hoeveel personen en of je vegetarisch eet of niet. Het buffet kost 5 euro per persoon.

Benieuwd geworden naar onze trainingen? Je kan deze zomer al ervaren hoe het is om bij de leukste schaatsvereniging van de BGA Jaap Edenbaan te rijden. We beginnen in mei met de zomertrainingen. We gaan skeeleren en fietsen. Skeeleren mag overigens al vanaf het jeugdschaatsdiploma C. Fijne zomer!

Oh ja.. Het Noorderlicht. Daar moesten we het nog over hebben. Kijk zelf maar.