Home > Geen categorie > AIJC bokaal

AIJC bokaal

Zondag 3 maart werd er gestreden om de AIJC-Bokaal. De snelste pupillen A en junioren C1 van de Jaap Edenbaan werden voor deze strijd uitgenodigd.

De Amsterdamse IJsclub (AIJC) organiseerde meer dan 125 jaar geleden het eerste Wereldkampioenschap schaatsen op het Museumplein. Nog steeds stimuleert deze roemruchte ijsclub het schaatsen in Amsterdam op vele manieren, onder andere als sponsor van de AIJC-bokaal. Deze wedstrijd is voor de beste Amsterdamse langebaan- en marathonschaatsers uit de categorie├źn Pupillen A en Junioren C1. De wedstrijd gaat over 3 onderdelen: 500m, 300m en mass start. De Amsterdamsche IJsclub stelt daarvoor vele prijzen beschikbaar.

Voor deze wedstrijd werden meerdere HGI rijders uitgenodigd. Bij de pupillen A meisjes wist Toots van Olst de 2e en Sylke Nolen de 3e plaats te veroveren. Marijn Schepers werd 6e. Koenraad Korlaar wist een mooie 4e plek te bemachtigen bij de pupillen A jongens. Bij de meisjes junioren C1 werd Tara Hanssen 2e.

uitslagen hier

Op de mass start waren er weer prijzen voor HGI: Toots van Olst werd 2e, Marijn Zwaneveld werd 3e, Tara Hanssen werd 2e, Koenraad Korlaar werd 5e, Marijn Schepers en Vera Put werden 5e en 6e.
Het was een mooie wedstrijd.