Home > Geen categorie > Achter de jagermeesters aan…

Achter de jagermeesters aan…

Vanmorgen stond het 2e deel van het schaatsexamen op het programma: ronden rijden achter ‘de jagermeester’.

Hoe werkt dit?
De jagermeesters rijden hand in hand over de volledige breedte van de baan. Meestal zijn dat de begeleiders van de verschillende schaatsclubs en deze keer waren ze allemaal onder de 18 jaar. De jagermeesters rijden rondjes op een vastgestelde snelheid. De jeugdschaatsers blijven achter de jagermeesters schaatsen en mogen in principe niet een ronde worden ingehaald.

Voor elk schaatsdiploma moet een kind een vastgesteld aantal ronden rijden. Hoeveel ronden je moet rijden hangt af van het diploma waarvoor je schaatst. Het aantal ronden varieert van 4 t/m 22. De trainer bepaalt aan de hand van observaties van de schaatstechniek en de gereden tijden van de start- en remproef en slalom, voor welk diploma een kind gaat schaatsen.

De omstandigheden waren vandaag best zwaar. Er stond veel wind waar de kinderen tegenop moesten boksen. Gelukkig vlogen ze aan de andere kant met vliegende vaart over de baan voortgestuwd door diezelfde harde wind. Voor de kinderen en de ouders langs de baan was het wel heel fijn dat het droog bleef en er soms zelfs een zonnetje door de wolken piepte.

De kinderen hebben ongelooflijk hun best gedaan en de juiste hoeveelheid ronden afgelegd, een aantal bleef zelfs nog wat langer doorrijden. Volgende week is de laatste les van het seizoen en krijgen de kinderen hun diploma uitgereikt op de Jaap Edenbaan.

Jeroen van Dalen maakte wederom prachtige foto’s van dit leuke evenement.