Home > Geen categorie > Achter de jagermeester en diploma uitreiking

Achter de jagermeester en diploma uitreiking

Op 18 maart was de laatste dag van het jeugdschaatsen. Traditiegetrouw wordt deze afgesloten met het laatste examen onderdeel: schaatsen achter de jagermeester.

Hand in hand rijden de jagermeesters op kop. De kinderen mogen hen niet passeren. De jagermeesters houden een vastgesteld tempo aan en het is de bedoeling dat je niet door hen wordt ingehaald. Voor elk schaatsdiploma moet je een bepaald aantal rondjes kunnen rijden binnen een bepaalde tijd. Dit varieert van 4 rondjes (1600m) voor diploma SP tot 22 rondjes (8800m) voor diploma F. Na elke paar rondjes gaan de jagermeesters harder…

Het was onverwacht warm op de ijsbaan en de kinderen en begeleiders kregen het al snel erg warm tijdens het schaatsen. Steeds meer ritsen werden opengeritst en kolletjes verwijderd en toch zetten de kinderen door. Met hoog rode wangen bleven ze hun rondjes rijden. Het lekkere weer leverde mooie plaatjes op en was ook een cadeautje voor alle papa’s, mama’s en opa’s en oma’s aan de kant. Van alle kanten werd de schare met kinderen aangemoedigd en dat resulteerde in allemaal nieuwe schaatsdiploma’s. Alle kinderen hebben het examen gehaald en de rondjes gereden die zij moesten rijden voor hun diploma. In de middag kregen de kinderen hun diploma uitgereikt door hun begeleiders in buurthuis Vrij en Blij. Om de dag extra feestelijk af te sluiten kregen alle kinderen wat te drinken en een zakje chips en een mooi domino spel.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie diploma!

Jeroen van Dalen maakte wederom prachtige foto’s van dit leuke evenement. Link hier